Az EU-parlamenti választás lezajlása után  akárcsak Ferenc Jóska, az EU-fan Gipsz Jakab is elmondhatja, hogy "minden nagyon szép", mert nem törtek át a "fasiszták" , hála légyen néked Dolores, "minden nagyon jó", hiszen Néppárt-szoci nagykoalának nincs abszolút többsége az új parlamentben és így a nagykola magával a meglétével nem tudja elősegíteni a szélsőséges pártok megerősödését, mert  -gondolja Gipsz Jakab-  az triviális, hogy minden nagykoala csak a szélsőséges pártokat hozza  helyzetbe. Arról meg nem is beszélve, hogy ennek az abszolút többségnek hiánya milyen változatos koalíciók megkötését és felrúgását teszi majd lehetővé összhangban a tagállamok szándékainak tisztázatlanságával és ezek által a brüsszeli adminisztráció milyen könnyedén eloszlathatja majd az Európa Bizottság új elnökének homlokáról a felhőket:

de nekünk, Szentatyám, nagy erőt ad, hogy nem tudjuk pontosan, mit akarunk. A szándékok teljes bizonytalanságából bámulatos manőverezési szabadság születik.
/Anouilh - Becket, vagy az Isten becsülete/

Gipsz Jakab biztos lehet abban, hogy ha mással nem is, de ezzel a manőverezési szabadsággal élni fog  az Európai Tanács 27(+1) idiótája, mert az általuk vezetett tagállamoknak belpolitikai megfontolásokból lila dunsztjuk sincs arról, hogy merre tartson az EU hajója és ennek tudatában az EU-fan Gipsz Jakab is elengedheti végre Ferenc Jóskát  egy sóhajtással:
-  "mindennel meg is vagyok elégedve", mert show must go on  - majd egy kis idő múltán azért még hozzáteszi: 
- akár csak egy, a szentkúti búcsúból hazatérő kárvallott.

temak.jpg A bemásolt táblázatban azok a témák szerepelnek, amelyekkel legalább egy tagország három különböző pártja kampányolt a választás előtt:  menekültpolitika, EU szociális kiadások, a tömeges állattartás szabályozása, EU támogatások, demokráciadeficites tagállamok megbüntetése, EU agrárszubvenció, BREXIT tárgyalások. (fentről lefele) Érthetetlen, hogy a nyári-téli időszámításról ennyire elfeledkeztek -hm, szarkazmussal hogy állunk?-, pedig hogy elfért volna a migráció mellett.

Szánalmas, hogy csak erre futotta, ennél az EU azért lényegesen többet és jobbat érdemelne, akár még a meglévő vívmányai alapján is. Persze, nehéz az EU-t komolyan venni,  ha maga az EU csinál  a tagállamok állampolgáraiból bohócot. Lásd új parlament 73 megválasztott angol képviselőjét és melléje ezt az oligofrén vigyort:

temak2.jpg
Jó, ezért már nyekeregtem egy sort, ezt még be lehet tudni az EU jóindulatú töketlenkedésének, de ezen egyszerűen nem lehet és szabad túllépnie a választónak önbecsülésének feladása nélkül. Gyakorlatilag Nagy-Küküllői Áron Romániában és Magyarországon egyaránt szavazhat az EU választáson, ha mind a két országban van lakcíme és felveszik a választói névjegyzékbe. Semmilyen ellenőrzés, szűrés nincs. Nesze neked, "minden választó szavazata ugyanannyit ér". A probléma ismert és mégse tesznek ellene semmit, a  hülye választónak így is megfelel. Hát nem, nem felel meg......

Mint ahogy az se felel meg az EU-fan Gipsz Jakabnak,  ahogy Magyarország rúgta most fenéken a saját történelmi felelősségét az EU választás végeredményével
tema3.jpgHa ehhez még figyelembe veszi az ember, hogy a  8 008 353 választó közül csak  3 333 823 fő (41,63%) szavazott, akkor nem tehet mást, mint hogy bambán maga elé néz és elsusogja:
- Éljen a Nemzeti Elhülyülés Rendszerének méltó ellenzéke!

Magyarország nagy szolgálatot tehetett volna az EU-nak, nagyon is a helyére tehette volna ezt a pusztáról szalajtott Hérosztratoszt, de -fájdalom- nem tette.  Írhatnak kérem bármit, magyarázhatja az ellenzék a bizonyítványát, egy listás szavazáson elért abszolút többség csak az ellenzék kutyaütőségéről árulkodik, ahogy ezt egy apokrifban előre megjósolták:

Ilyen magas labdát, ritkán adnak fel, de biztos vagyok benne, hogy a 3x-os 2/3-ot összehozó ellenzéki pártok ezt is elkefélik

És lőn...
Nem sok jóval biztat a jövőre nézve az, hogy a választók összlétszámához viszonyítva az ellenzék milyen kevés választót tudott maga mellett felsorakoztatni. Lehet örülni a Momentum, DK látszólagos sikerének, és elbújni mögéje, de szvsz alapvetően nem változott semmi. A választók honorálták, hogy mind a két párt az EU-integráció igenlésével hanem is hangsúlyozottan, de  elutasította Orbánnak az EU-ellenes retorikáját. Szvsz csak ennyi van mögötte. A bullshit ígéretcunami: európai bérek/nyugdíj/minimálbér/egészségügyi ellátás/ családi pótlék mellé járó EU-s juttatás etc, azaz a nettó befizető tagállamok adófizetőinek benyújtott követeléslista a legtisztább populizmus. Ők se gondolják komolyan, ahogy ezek fedezetének az előteremtését sem. Jelenleg az EU 5 milliárddal akarja azokat a multikat megvágni, amiktől Klára 150-200 milliárdot akar kasszírozni .  Önök is számoljanak utána, hogy ez az összeg 500 millió embert figyelembe véve, mennyit is jelentene havonta és fejenként és ugyan miért is mondanának le a gazdagabb államok az őket megillető részről?

 Egy ismerősöm kérdezte félig komolyan a FB-on a választás előtt, hogy kire szavazzon?
- Momentumra, mert ők még változhatnak, csak ne hagyjuk, hogy onnan folytassák, ahol a többi nem hagyja abba.  - válaszoltam.  Ennél jobbat sajnos nem tudok.

Ha már saját gondolat híján idézgetek itt rogyásig, hadd fejezzem be egy klasszikussal:
Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita - Magyarországon kívül nincs élet, ha van is élet, az nem olyan, de nem ám kérem, mert míg Hillary Clinton így  kampányolt még a kezdet kezdetén:
- Válasszátok Billt és melléje megkaptok engem is! -addig Magyarországon ez így műxik:.
- Válasszatok engemet és visszakapjátok a férjemet! - és akkor majd megint ugyanott leszünk, ahol a mádi honpolgár - teszem hozzá. Ha nem hiszik, akkor olvassák el a  balfék patafizikáját.
Én szóltam.

Mindenesetre őszintén gratulálok a DK-ra szavazó 554 286 magyar választópolgárnak, hogy végre egyenrangú európai polgár lett - "Oh! irgalom atyja, ne hagyj el."


Közvetlen az EU választás előtt, ha mással nem is, de az angol történelemből ismert rövid republikánus korszak lordprotektorának mondásával

      Akkor jutunk a legmesszebbre, ha nem tudjuk, hogy hová tartunk

feltétlenül biztatgathatja magát az EU-ért aggódó polgár. Márpedig Cromwell  tudta, hogy mit beszél, hiszen ő aztán igazán messzire jutott. Azon kevesek közé tartozik, akit azért exhumálnak, hogy posztumusz lefejezzék és a koponyáját Westminster Hall előtt karóra tűzzék.  Biztosan egy okos ember volt, hogy mutogatták a fejét, nem igaz?

David Cameron se gondolta volna 2013-ban, hogy milyen messze juttatja majd  Angliát. A Föld egyik legrégebbi demokratikus hagyományokkal rendelkező országában -lásd Magna Charta 1215-  sikerül majd  az angol parlamenti demokráciából burleszket csinálnia a nem egészen átgondolt ötletével: Ha a 2015-ös angliai választásokon a konzervatívok győznek, akkor 2017. december 31-ig megtartják a Brexit-referendumot. Nem sokkal a referendum előtt végre sikerült tisztáznia magában, hogy tulajdonképpen mit is akar:

cameron.jpg

de sajnos túl későn, mivel szándékai tisztázatlansága már messzire juttatta Angliát.
Most olvasom éppen, hogy miután nem sikerült a Labour Party-val megegyeznie, May ténsasszony júniusban  egy újabb szavazást kezdeményez, immáron negyedszerre az EU-val megkötött kilépési szerződésről, mert show must go on.

Persze, el kell ismerni, hogy mindezt a  Hülye angolok,angol hülyék, hová mentek, hülyék? nagyon szórakoztató módon csinálják és ejtik foglyul hülyeségükkel az egész EU-t, mert Brüsszelnek, értve alatta a döntési helyzetben lévőket, lila dunsztja sincs arról, hogy mit is akar és boldogan rugdossa ő is az értelmet. Hogy az ember maga elé nézzen bambán, ahhoz elég, ha arra gondol, hogy Anglia 73 képviselőt küld kilépéséig a május  26-án megválasztandó parlamentbe és ez a 73 képviselő részt fog venni a következő 5 év tisztségviselőinek megválasztásában, ha addig Anglia marad az EU-ban. Csalódnék, ha az angolok ezt nem használnák ki a jövőre nézve és távozásuk után mások dárdájával nem vernék a bozótost, hiszen a XIX század közepétől, Lord Palmerstontól tudjuk, hogy Angliának nincsenek ellenségei, barátai, hanem csak érdekei.*

Vidám lesz a jövőben, mikor a kilépett angol képviselők szavazatával megválasztott EU-tisztségviselők legitimitását emiatt majd kétségbe vonják. Ezt azért mégse kellene, mint ahogy azt se kellene, hogy az EU finanszírozza azon politikai alakulatokat is, amelyek az EU felszámolására törekednek: 

Das EU Parlament ist überflüssig wie ein Pickel am Arsch!
Guido Reil AfD kampánynyitó beszédében
/Az EU-Parlament olyan felesleges, mint egy pattanás a seggen/

Csinálják tagállami szinten, az országuk parlamentjében, hiszen végül is ott dől el, hogy a tagállam az EU-ban akar-e maradni, így nekem sem kerül semmibe és a bicska sem nyílik ki a zsebemben, ha arra gondolok, hogy egy ilyen EU-ellenes képviselő is mennyit markol fel.

Quo vadis? - kérdezhetné az EU-Bürger Brüsszeltől, de nem hiszem, hogy választ kapna rá, hiszen maga Brüsszel sincs tisztában a saját szándékaival. Ez viszont meg messzire vezet és közel sem biztos, hogy odajut az EU, ahová szeretne., mivel az euroszkeptikusok, az  "erős nemzetek Európája" szajkói nagyon tudják, hogy mit akarnak


valasz1.jpg                          érdemes a linkre rákattintani és az előrejelzéseken elgondolkozni

Május 26-án este már tudni fogjuk, hogy hol vagyunk és tartok tőle, hogy azt is sejtjük majd, hogy hol leszünk belátható időn belül.  Ez persze a mi bűnünk, mert hagytuk, hogy a jelöltek hagyományos módon kampányoljanak

valasz2.jpg                                       /választási ígéret, választó, képviselőjelölt/
mikor az EU további fennállása volt a tét, de becsességemnek legjobban ez tett be, hogy 14 év EU-tagság után Magyarországon ezzel ki lehet állni:

A május 26-i választás tétje, hogy végre mi, magyarok is egyenrangú európai polgárok leszünk-e.


Tegnap, 19-én 26 országban tüntettek az emberek az EU-ért. 
valszt3.jpg
Magyarországi tüntetésről nincs tudomásom. sapienti sat

* .....as the eternal ally or the perpetual enemy of England. We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow......

 


drd4 2019.05.08. 17:23

Laterna a hajótaton

                                                              Ha az emberek tanulni tudnának a történelemből,
                                                              micsoda tanulságokra taníthatna minket ez.
                                                              Azonban a szenvedély és az oldal elvakítja
                                                              szemeinket, és az a fény, amit a tapasztalat
                                                              ad nekünk, csak egy laterna a hajótaton,
                                                              amely a hátunk mögött lévő hullámokon
                                                              fénylik csak.
                                                                          /Samuel Coleridge/

Ha Barbara W. Tuchman amerikai történész napjainkban írná  The March of Folly: From Troy to Vietnam* ("Az ostobaság vonulása Trójától Vietnámig") könyvét, akkor szvsz egy különálló fejezetet szentelne az EU elmúlt 20 év történetének, mert egy parádés példa arra, hogy a sikeres vállalkozást, hogy teszi tönkre az ostobaság. Szerző azt a markáns véleményét fogalmazza meg rögtön a könyve elején és támasztja alá különböző korokból vett példákkal, hogy az emberiség történetében helytől és korszaktól függetlenül megfigyelhető az a jelenség, hogy a kormányok, uralkodók olyan politikát folytatnak, ami a saját érdekük ellen hat. Míg évezredek alatt a tudományágak, művészetek hatalmas fejlődési utat jártak be, addig  napjaink kormányzási művészete nem sokban különbözik a 3-4 évezreddel ezelőtt folytatott gyakorlattól.  A történészasszony a rossz kormányzásnak 4 lehetséges okot ill. ezek kombinációját adja meg: önkény, túlzott önbizalom, dekadencia vagy tehetetlenség, last but not least ostobaság vagy csökönyösség.  Ez utóbbira jellemző, hogy már egy adott idő óta nyilvánvalóan kontraproduktív gyakorlaton nem változtat a politikai hatalom, holott létezik/létezhet egy másik cselekvési alternatíva. Egy lényeges jellemző még az ostoba kormányzásra, hogy a hülyeség nincs egyénhez kötve, akár egy csoport is gyakorolhatja, lásd  Európa Tanács.

Az EU politika gyakorlata tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak, amik a egy ostobaságból fakadó rossz kormányzást jellemeznek. Csak a példának okául, mintegy igazolásként, nincs az EU-ban konkrétan olyan intézmény szankcionálási jogkörrel, ami vizsgálná, hogy a tagállamok felvételük után mennyire tartják magukat az EU  koppenhágai felvételi kritériumaihoz. Ennek következtében, pl. ha egy állam bekerül a Klubba, annak bioradiátoros gyerekszobával rendelkező irányítója magasról és nagy ívben tehet a házirendre éveken át és miután a küszöbön elvégezte a nagydolgát, minden további nélkül bekopoghat Brüsszel ajtaján WC-papírért. Elnézést a drasztikus szemléltetésért, de ez a valóság és hogy ezt megteheti, azt inkább a pofátlanságának, mintsem az  ő zsenialitásának azaz a EU végrehajtó hatalom öntelt ostobaságának köszönheti. Vagy lehetne említeni, hogy nincs olyan EU-tagállam, amelyik ellen ne folyna   EU-s eljárás valamilyen előírás/rendelkezés megszegése miatt és a példák sora napestig folytatható.

Napra pontosan 5 évvel írtam egy bejegyzést Egy elkefélt választás elé, az akkori közelgő EU választás apropóján.

Az EU elsősorban egy békeprojekt, azért hozták létre, hogy az egymással kooperáló, közös gazdasági vállalkozásokkal bíró államok egymást megismerve nehezebben esnek egymás torkának mint ezek nélkül és csak ezután jön a bivalybasznádi főtér díszkőburkolatára adott EU támogatás kérdése. EU nettó befizető országainak adófizető állampolgárai áldozatot hoznak ezért a békéért és ha nem is hálát, de azt joggal várhatják el, hogy ezt az áldozatot a támogatást igénybe vevő országok megbecsüljék, mert minden miniszterelnöki híresztelés ellenére, ez nem jár, ezt adják.

A  mostani EU választás kapcsán is leírhatnám ugyanezt, mintegy igazolva az említett könyvből vett fenti idézet igazságát, hogy az emberiség nem tanul a törtélemből, de ha esetleg mégis valami megragad benne, igyekszik elfelejteni,  Elég plasztikusan adja vissza az idézet, hogy hogy rohan most  Európa hajója a sötétben, orrárboc helyett a tatra kiakasztott laternával, dagadó vitorlákkal  a május 26-iki választás zátonya felé 

Ma már, még Gipsz Jakab számára is világos, hogy ez az EU-nak nevezett  bolhacirkusz így sokáig nem működhet, mert a bolhák előbb-utóbb lepattannak -lásd BREXIT- , de ez az EU parlamenti helyekért kampányoló pártokat nem zavarja. Sehol egy konkrét elképzelés, javaslat  az EU működésének hatékonyabbá tételéről, amivel kampányolna valamelyik párt is. Csak a bullshit, de az minden mennyiségben.  Jó, 3 héttel a választás előtt, még "idejében"  az osztrák neofeschist kancellár bedobta, hogy ő hogy reformálná meg az EU-t.  Egy kocsmai beszélgetés témájának megfelelne, de egy egyetemi tanulmányait félbehagyó tökéletes marketingterméktől már kínos. Eh, hagyjuk.  

A kampányban sehol nem hallom a félrevert harangot, nem tudom olvasni  Európa vigyázz napjaink figyelemfelhívását  az EU tagállamaiban a szélsőjobb/fasiszták hatalomért való menetelése miatt. Amit látok helyette, a Néppárt osztrák leánypártjának kormánykoalícióját  szélsőjobbos FPÖ-vel, aminek vezetőjét még Haider is túl "barnának" találta, a Néppárt szemforgató politikáját az általa 8 éven át babusgatott Orbán miatt, a szintén néppárti,  a magyar ellenzék üdvöskéjének,Guy Verhofstadtnak (EU liberális frakció) közreműködésével az EU parlament elnökévé megkoronázott Tajani ügyködését az olasz, Orbánnal pettingelő Salvini érdekében, VOX, spanyol újfasiszta párt smúzolását a spanyol kereszténydemokratákkal, Burgenlandban az szocik és az FPÖ tartományi koalícióját, általam fasisztáknak tartott vezető politikusok riszálását Orbán előtt:
wwww.jpg
                                                             Führerem, vezess minket....
Sehol nincs az a szenvedélyes mozgósítás, hogy menj el szavazni, mindegy kire, csak ne az újfasisztákra, mert az általuk nacionalista, bocsánat, -mostanra már patrióta- erős nemzetek Európája fából vaskarika, hiszen egymással konkuráló érdekeket képviselnek és csak idő kérdése, hogy mikor jön el megint ezen a földrészen a dicsőséges csihi-puhi (Svejkből van kérem) kora. Ér gyerekeink, unokáink jövője annyit, hogy ezt ne  hagyjuk,ha már nekünk megadatott, hogy idáig békében élhettünk.

Persze, megette a fene ezt az egészet,  míg Mo.-on a nettó befizető tagállamok adófizetőinek benyújtott követeléslistával kampányol szinte kivétel nélkül az egész ellenzék, értsd: mi jusson még a bendőbe a meglévők mellé az EU asztaláról, Holott,  ha már teszünk a gyerekeink és unokáink jövőjére, a béke megőrzésére,akkor legalább azzal  kellene, hogy mi nem fog jutni továbbiakban az EU asztaláról: nix Erasmus, nix szabad munkavállalás, nix szabad letelepülés, nix, mezőgazdasági támogatás, nix szabad utazás, nix területfejlesztési támogatás, nix..., nix.... mert a populista barmok szétszedik az EU-t és ezért ne szavazz Orbánra, ...Ilyen magas labdát, ritkán adnak fel, de biztos vagyok benne, hogy a 3x-os 2/3-ot összehozó ellenzéki pártok ezt is elkefélik. . 
Eh, reménytelen... Tessenek megnézni Klára plakátjait, rosszabb mint a "mi Ferink" 2014-es 16 pontja, vagy az MSZP-ét, Momentumét, pedig elsősorban az ő jövőjükről szól a történet, de ők onnan folytatják, ahol a többi nem hagyja abba.

Na mindegy, nemsokára elmegyek a Helden Platzra -igen oda, ahol a bécsiek riszálták magukat 1938-ban Dolfinak-, mert ott kerül megrendezésre az Öröm Ünnepe, hogy ezelőtt 74 évvel vége lett a hitlerájnak. Ennyi öröm még nekem is kijár és ez nekem ünnep..  Apropó, milyen megemlékezést is hirdetett Magyarországon az ellenzék ebből az alkalomból?

Nem politikusokat, vezetőket kell nevelni, hanem választókat, mert ha az ellenzéki választóknak ez az igénytelensége megmarad, lóalkatrész sem lesz itt kérem, nem hogy esti fény, de amíg ez fennállhat , szvsz addig ne is reménykedjenek. 


Egy párhuzamos Univerzumban 
- A goodwill Safranek, a goodwill! - átérezve a helyet komolyságát mondaná Mr Teufel két karomélesítés közben a néppárti küldöttgyűlés után, de a miénkben a klottgatyás "patás ördög"  -ha még emlékeznek rá-  azért nem ennyire kifinomult. Ebből pedig sok minden következik, többek közt az is, hogy az egységes kormányzati kommunikációért felelős, arrogáns antilop kabinetminiszter arca nincs összekarmolva és tenyérbemászóan továbbra is hülyének nézhet egy egész országot.

A második világháborús OKW (Oberkommando der Wehrmacht) "sündisznóállásokkal", "arcvonal-kiegyenesítésekkel", "rugalmas elszakadásokkal" teletűzdelt hadjelentései egy elsőáldozó ártatlan füllentéseinek tűnnek ahhoz képest, ahogy a Nemzeti Elhülyülés Rendszere a legújabb fényes győzelmét ünnepli az értelem felett.  Megsemmisítő győzelmet aratott Orbán a sorosisták felett.

Óriási győzelem a Fidesznek, óriási vereség a bevándorláspárti erőknek. (Origo)


Ja, március 19-én még a Fidesz teljes jogú tagja volt a Néppártnak, részt vehetett a párt tanácskozásain, szavazhatott a párt eldöntendő ügyeiről és jelölteket állíthatott, de március 20-án a Néppárt küldötteinek tanácskozása után ezekből már semmi sem maradt. Amikor választhat a delikvens aközött, hogy hóhér teszi a nyakára a kötelet, vagy ő s.k. magának, az a végeredmény felől nézve tökmindegy, akarjon is bármit az agit.prop ezzel  a "Fidesz függesztette fel egyoldalúan jogainak gyakorlását"sugallni. Ezt eladni győzelemnek, ez már Monthy Python kategória: "Jó, kiegyezek veled döntetlenben"

Alig 75 évre rá, hogy a klessheimi kastély ebédlőjében Dolfi 1944 március 18-án ebéd befejeztével odaszólt Onkel Michinek:
- Akkor most abúzálunk egyet! - a miniszterelnök úr együttérezve Onkel Michi-vel a néppárti küldöttgyűlésnek a Fidesz felfüggesztéséről szóló 190:3 végeredményű szavazása után végre befejezhette  2011-ben elkezdett gondolatát

"Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést" és most nagyon fáj az ülepünk

Alapvetően nincs semmi baj ezzel a győzelmi mámorral, mert semmivel sem lehetne jobban lejáratni a Orbánékat, mint ahogy most ők teszik saját magukkal. Nem tudom, hogy innen valaha is vissza lehet jönni, bár ez őket nem nagyon szokta zavarni. 

Itt akár be is lehetne fejezni, ha nem hozták volna létre újra -ahogy kommunikálják- osztrák mintára a "bölcsek tanácsát".  Szvsz már az elnevezés is rossz, mert ha napkeletről 3 bölcs jött, akkor a szimmetriaérzékem azt sugallja, hogy napnyugtáról 3 ütődöttnek kell jönnie és ebben valószínű, hogy igazam van, mert a 3 ütődöttnek lesz a feladata, hogy kiállítsa a marhapasszust, hogy Orbán nem szenved kergemarhakórban. Erre épelméjű ember nem vállalkozik, mert tudja, hogy a miniszterelnök úr manifeszt elmebeteg. Csak egy öntelt elmebeteg nem veszi észre, hogy "Legyen az EU Brexit után Németország önkiszolgálóboltja" nevű játszmában ő jelenleg csak egy parasztáldozat, mert Webernek mindenáron Juncker székébe kell ülnie és ehhez elengedhetetlen a Sargentini jelentést megszavazó néppárti képviselők támogatása, akik lényegesen többen vannak, mint Szájerék.

Persze, azért ne legyen kétségük egy percig sem, hogy esetleg elmarasztalná bármiben is Orbánékat az ütődöttek tanácsa. Saccolom, hogy 2:1 arányban egészségesnek fogják találni a miniszterelnök urat "minden nagyon szép, mindennel megvagyunk elégedve" alapon, beleértve a jogállamiságot, a sajtószabadságot, a demokratikus intézményrendszert, a vejek vejének tollasodását....stb.

A marhapasszus kézhezvétele  után nehezen tudom elképzelni, hogy a Néppárt hülyét csinál magából és majd erőltetni fogja továbbra is a 7-es cikkely szerint Magyarország ellen elindított eljárást és talán ez lehetett az, amivel a "kis pökhendi izgága" száját betömték, mert mással nem tudom magyarázni magamnak, hogy miért tartja most oda a fenekét Webernek:
- Nagyobbat rúgj Manfréd, ne légy puhány!
Hacsak, esetleg nem szóltak rá:
- Maradj csöndben, ülj le, most a bácsik fociznak. Bár nem hiszem, hogy ez utóbbi bármit is használna, hiszen ma már Webernek tett ígérete ellenére -nem rugdossuk Brüsszelt-  sunyi brüsszeli bürokratákról beszélt.

Őszintén, figyelembe véve a Néppárt elmúlt 8 évi töketlenkedését, én nem tudok örülni Orbánék sarokba állításának és reménykedni, hogy valami egészséges folyamat beindult, komolyan veszik az EU jövőjét és vele az 500 millió (mínusz Brexit) ember sorsát,  mert ebből a letakart cirkuszból nekem nem egy lóláb, hanem egy egész ménes lába lóg ki, de ez legyen az én egyéni szoc. problémám, hiszen konteókból tele a padlás.


                                                              Édes Manfréd légy vendégünk,
                                                              Vágd orrba az ellenségünk!   
                                                              /Magyar ellenzéki fohász a XXI. század elejéről/                                          

Nagy selyma ez a hirtelen túlmozgásossá vált Manfred, hajt a napidíjra, mert különben mi másért jött volna Magyarországra azonkívül, hogy elfogyasszon egy Gundel-palacsintát Orbán társaságában? Azt kizártnak tartom, hogy meghallotta volna a fent idézett ellenzéki, őskommancs fohászt.  Eh, ezek a beidegződések, "fogjuk meg és vigyétek"! Ismerik. 
Meg ismerik a "Vakulj paraszt, ne láss mindent!" szomorú játékot is, amit élőben nézhettek és talán másnak is leesett, hogy ez a látogatás a néppárti tömörüléshez tartozó, Orbán miatt besokallt pártok lecsillapítására szolgált, mert ez a Manfred, ez a Manfred nagyon-nagyon Juncker szeretne lenni és ezért még a diétás nővér/pedellus szerepét is képes eltáncolni. Különösen akkor, ha a német autóipar -v.ö. a javasolt CEU tanszékek- szolgáltatja a zenét, mert jól jön majd egy német elnök az Európai Bizottságban ezekben a dízelbotrányos időkben. 

Korral jár, hogy átértékelődnek a dolgok és az ember már egy kicsit kívülről  nézi a Világ folyását. Higgyék el, nem is olyan rossz ez a decens tartózkodás, mert  enélkül nehéz jókat derülni szemlélődés közben azon, hogy a felebarátja hogyan ugrabugrál a balettben, legyen ez a felebarát akár egy miniszterelnök, vagy a Néppárt frakcióvezetője. Felejthetetlen az alakításuk külön-külön is, de együtt egyszerűen fenomenális. Becsességem eddig sem tudta megállni röhögés nélkül, ahogy Webernek csak csak 3x nekirugaszkodás után sikerült felemelnie a túlsúlyos pávatáncos balerinát és amikor a rucaseggű páva fölszállott Weber karjaiban, odasziszegte neki:
- Már megint túlzabáltad magad te tehén, sérvet kapok tőled
- Manfrédka, hordjál sérvkötőt! - susogta vissza ábrándos szemekkel földet éréskor a teltkarcsú.

Ó, hányszor, de hányszor előadták ezt már az évek során, szinte olyan érzése volt az embernek, hogy csak incselkednek egymással, legyen szó a sajtó szabadságáról,  a centrális erőtérről, az illiberális demokráciáról, a demokratikus intézményrendszerről... usw, usw...Persze, ezt a dévaj évődést sem lehetett a végtelenségig folytatni, az  EU-választások közeledtével meg pláne nem. Míg egyszer csak elkövetkezett az a pillanat, mikor félve attól, hogy beleszakad, Manfréd  odavágta keményen:
- Nem emelgetlek többet te tehén, nem tudlak tartani .... aztán kis idő múltán azért még hozzátette emlékezvén a pajkos incselkedéseikre:
- Hacsak nem fogysz le egy kicsit.

És eljött Manfréd Budapestre, hóna alatt egy mérleggel:

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke:
- azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát
- bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól.
- biztosítja a Közép-európai Egyetem (CEU) megmaradását Budapesten.
/Weber 3 pontos ultimátumocskája/

hogy lemázsálja  Orbánt. OMG, mikor ezt először olvastam, dobtam egy hátast aztán még egyet, hogy ez a szerencsétlen akar az EU élére állni és ilyen kretének formálják gyermekeim, unokáim jövőjét? Értem már nem kár, na de értük?  Ez kb. annyit ér, mint halottnak a beöntés, hacsak nincs Weber tarsolyában az EU jövője iránt érzett aggodalmuk miatt a konzervatív think tanks és a német gazdasági körök együttes erővel  font selyemzsinórja.

Azért ismerjük el, hogy Weber látogatását méltó keretbe foglalta Trócsányi Brüsszel és az egykori, kommancs, Politikai Bizottság közé tett egyenlőségjele*, Szíjjártó beharangozása Brüsszel titkos tervének leleplezéséról -jelzem, ez elmaradt-,  az átragasztott Junckert csesztető plakátok 

blog1_1.jpg                       Manfred Weber várható útvonalán már takarítják a Juncker-plakátokat
                       (innen: 444)
és Weber távoztával  antiochiai Aranyszájú Szent János emlékét elhomályosító -pedig ritka mocskos szája volt ennek a Szent Jánosnak-  Bayer, Magyarország szavát tartó lovagjának elbocsátó üzenete:

Amúgy Weber tegnapi, budapesti látogatásának egyetlen igazi, őszinte, nem maníros, nem hazug pillanata volt, az az egyetlen pillanat, amihez Webernek nem volt köze: amikor levitte a szél a fejéről a kipát a zsinagóga kertjében. Hja kérem, a Jóisten sem tudja elviselni a farizeus szarjankókat

Weber trágyalásának legnagyobb eredménye dolgos népünk szerint az erről közzétett, Bugris, de genere Klottgatya fejedelmi/kormányzói/királyi allűrjeiről  árulkodó fotó:

weberxx.jpg
Ritka jót röhögtem ezen, de ne legyünk igazságtalanok. Említsük meg itt, hogy Webernek sikerült a "hasznos idióták" kitétel miatt kicsikarnia Orbántól egy bocsánatkérésnek álcázott "nyasgemet" is. Hogy aztán ez mire lesz elég? Majd kiderül, már  csak kettőt kell aludni, de becsességem arra tippel, hogy felfüggesztik a Fidesz tagságát a Néppártban. Mindenesetre Владимир Владимирович Путин nem lesz elégedett, mert számára Orbán a Néppártban hasznosabb idióta, mint azon kívül. 

Aztán még az is beigazolódott, hogy Weber nem hozott magával Budapestre selyemzsinórt. A Néppárt B-terve szerint, ha Webernek nem paríroz Orbán, akkor Budapestre küldik  a 3 bölcset: a "neofeschist" osztrák kancellárt, Södert a bajor miniszterelnököt és a CDU új pártelnökét Kramp-Karrebauert, hogy mérjék fel a magyarországi a helyzetet,  tegyenek jelentést  és a Néppárt majd ennek birtokában meghozza a döntését a kizárásról. Ügyes, mondaná rá Kohn bácsi, Viktor is jóllakik, a tőgypörkölt is megmarad. No, meg mit ér a fenyegetőzés, ha nincs mögötte erő, ugye?. 

Ez így elég abszurd, ennél már csak az ellenzék szereplése az abszurdabb. Ahelyett, hogy sulykolnák ezerrel, hogy az EU jövője a tét, menjen mindenki szavazni, mert Orbán szétveri az EU-t, nix mezőgazdasági támogatás, nix területfejlesztés, nix szegények étkeztetése, GDP helyből 3%-kal csökken etc, etc.... , helyette leveleket írnak Mi Ferink Merkelnek, de a F.A.Z is lehozott tőle a leveléhez hasonló szösszenetet, amit most hadd ne minősítsek itt. Aztán írt a Momentum is Webernek, mert a Momentum ott folytatja, ahol a többi párt nem tudja abbahagyni és végül a Ha már Pestre jön, Weber úr! című elaborátum. Jaj, ennek a végét idéznem kell, mert ilyen "állat nincs" kategória:

És végül: jobb, ha tudja Weber úr, mi, magyar demokraták akkor sem fogjuk feladni a harcot, ha Önök hitvány módon mégis megmentik ezt az embert.
A végén úgyis, mi győzünk!

Ekkora mellény háromszori 2/3-os vereség után, Jót kacarásztam rajta, mert megint eltalálta szarva közt a tőgyét. Folytatják a harcot, mert 3 a magyar igazság és egy a ráadás, az pedig már 2026, 4 évnyire 2030-tól,
Mindig mondom, először az ellenzéki szavazóknak kell igényesebbnek lenniük magukkal szemben, mert ameddig ezek vezénylik a parádét az ellenzékben, lóalkatrész sem lesz itt, nemhogy esti fény. Azért hadd adjak egy tanácsot: Ha úgy érzik, hogy nyakig vannak a trutyiban, ne lógassák az orrukat, tegyenek ellene!

* Ezt muszáj, mert ez is, mint a zsiráf, "ilyen állat nincs" kategória. Ezek után Trócsányi lesz a magyar EU-biztos az Európai Bizottságban. 


Minden évben a labanc farsang csúcspontja, dolgos népünk lelkében fesztivált kiváltó bécsi operabál puccparádéja jelzi, hogy nem sokára nyugodtan tallózhat az ember a német nyelvű TV-adók között, nem fenyegeti veszély, hogy kómába esik a humorérzéket nagy kihívások elé állító farsangi összejövetelek közvetítésétől, hogy itt van már a farsang farka, farsangvasárnapja után böjtelő hétfő, rá másnap húshagyókedd, hogy aztán hamvazószerdával kezdetét vegye a 40 napos nagyböjt.

Minden kajánságtól mentes dolgos nép az idén se tudta kihagyni az operabáli közvetítést és megelégedetten nyugtázta, hogy az idén viceházmesterekből a szokásosnál is nagyobb a felhozatal, hiszen nem lehetett őket nem észrevenni, miután Donna Anna Netrebko és utánfutója megjelenésükkel már felcsigázta az embert:
- OMG, mi jöhet még ezután? - és jött, többek között a fiákerrel érkező Gulyás Gergely, magyar kancelláriaminiszter az osztrák alkancellár meghívására  is emelte az operabál fényét.

farsangh.jpg                Egy Gulyás kérem az gulyás marad, nem lesz belőle lekvár, tegye a sors
                akármilyen magas polcra is, ha értik, hogy mit szeretnék ezzel mondani. 

Persze kérem, Rio de Janeiro szambázó, kerek popsijú señora/ señorita-i, a Serenissima álarcot viselő farsangolói, Kölnnek a Rosenmontag felvonulása sehol nincsenek ahhoz a karneválhoz képest, amit Magyarország miniszterelnöke mint karnevál hercege egész évben előad. Irigylésre méltó, boldog az az ország, ahol egészben évben farsang dúl és az őrült karnevál hercege körül az udvari bolondok hada ropja a nemzeti csűrdöngölőt. Mondanám, hogy az Allatok farsangja, de hát ne bántsuk Säint Säens-t.

Mondanám azt is, hogy magánügy, ha a Bugris,de genere Klottgatya most éppen nem az EU-t cseszné szét a hübrisze által űzve akarva-akaratlanul. Szűk lett neki Macedónia, nagyobb dolgokra tör és úgy tűnik nekem, hogy már nem ingadozik mint a középparaszt, mert a néppárti Juncker kiplakátolása után a Néppárt nem tehet mást, minthogy kirúgja a Fideszt, vagy legalábbis felfüggeszti a tagságát. Az talán már mégsem járja, hogy a Néppárt soraiból az EU-szkeptikus populisták szekerét tolja. Persze, biztos a halál, de dolgos népünk az utóbbira tenne. Abban azért  biztos vagyok, hogy a töketlen ellenzék ezt a ziccert is kihagyja, pedig az EU jövője a tét, mert az összes EU-szkeptikus politikai alakulat úgy tekint Orbänra mint a Messiásra.

Azért becsességem nem tud szabadulni a gyanútól, hogy Orbán eredetileg a Néppártban akart puccsot csinálni és miután ez nem jött be neki, "ha nincs ló, szamár is jó alapon", elmegyünk a fasisztákhoz és elkezdte tolni a biciklit. Nem arat vele elismerést, legyen bármilyen nehéz is az a most vásárolt 49 Leopárd harckocsi, nem ellensúlyozza a Junckert kipécéző mostani "farsangi otrombaságot". Már a német polgári sajtóban is elkezdték bugrisozni és ez kivédhetetlen, a fogós fejű külügyérnek sok dolga lesz. Az gondolom, tiszta, hogy nem a Néppártban dől el a Fidesz tagsága, valakik üzenhettek Orbánnak, mert nem véletlenül küldte ki  Gulyást és az Úr palástos barmát, hogy a CDU-nál magyarázzák a bizonyítványt:
- Hogy lehet egy olyan pártot eltaszítani, aminek az egyik volt alelnöke a legmagasabb német kitüntetés  birtokosa? -- gondolom én, hogy ez volt a főmotívum, mert mi másért vették volna elő Balogot a talonból. Gulyás egész jól beszél németül, egyedül is megállta volna  a helyét, hiszen az operabáli látogatása során trágyalt  szélsőjobb  /sajnos a  bíróság szerint nem mondhatom rájuk, hogy "Kellernazi" (pince náci=rejtőzködő náci)/  -  FPÖ-politikusokkal.  Hogy mi volt  Orbánnak ezzel a célja, csak találgatni tudok. Üzent a Néppártnak:
- Gondoljátok meg hasznos idióták, van ahol örömmel várnak.
Vagy a másik, Gulyás rákérdezett, hogy mennyire komolyan gondolta az FPÖ az invitálást az EU-szkeptikusok táborába és hogy vajon Orbán megkaphatja-e a tamburbotot?  Ez utóbbit támasztja alá szvsz Orbán vasárnapi nyilatkozata , amiben mint a hazardőr, aki 19-re lapot kér

A választási kampány következő szakaszában, amely már a mi pártkampányunk lesz (értsd a Néppárttal közös), egy másik szereplőt fog látni a plakátokon, Timmermans urat. Juncker úr nyugdíjba vonul és Timmermans úr elfoglalja a helyét

Ez gyakorlatilag azt jelenti az én olvasatomban, hogy Orbán Timmermans szerepeltetésével a Néppártot megpróbálja maga mellé lerángatni a sárba dagonyázni. Azt hiszem ez nem fog menni, mert volt gyerekszobájuk a néppárti uraknak, ennyit nem ér a Fidesz, de még a 49 Leopárd tank sem, kénytelenek lesznek kirúgni, ha Orbán ezt meglépi, mert ezt nem vállalhatják fel.
Attól tartok, így vagy úgy, de véget ér a miniszterelnök úr farsangja is és farsang után nagy-nagyböjt jön


Ha esetleg Orbánnak ez mégis bejön, befogja a Néppárt az orrát és a Fidesz marad, akkor kérem már minden mindegy, a Klottgatyás fogja vezérelni a parádét a Néppártban és nem tart sokáig az EU sem, mert megvalósul az "erős nemzetek EU-ja" és a legjobb kilátások lesznek megint egy "dicsőséges csihi-puhira", de mintha ilyet írtam volna már.

 


drd4 2018.12.23. 14:24

Születésnap

triko2.jpg
Világéletemben hatalmas kicseszésnek éreztem, hogy születésnapom és karácsony között még egy hét sincs. Egy,  nyáron született boldog halandó nem is tudja elképzelni, hogy mit érez az ember, mikor azt mondják neki születésnapján, hogy majd megkapod fiam karácsonykor és karácsonykor meg azt hallja, hogy mit ugrálsz, hiszen megkaptad születésnapodon. Így mentve a menthetőt, az emberfia ragaszkodik a születésnapi tortájához, biztos, ami biztos, mivel nehéz lenne megideologizálni, hogy azt miért csak karácsonykor kapja meg.

Nem tudom, ki hogy van vele, de becsességem sokért nem adná, ha legalább az életben még egyszer ehetne egy olyan torta szeletet, amilyennel falusi lakodalmakon traktálták rövidnadrágos pulya korában. Biztosan ismerik azt a minden rafinériától mentes, bő vajjal, rengeteg kristálycukor hozzáadásával készített paraszt krémtortát, amiből elég 2 falatot enni, hogy a pulyát elfogja az émelygés, de ő mégsem tudja abbahagyni, mert nem lehet elég korán a torkosság bűnébe esni és hősiesen legyűrve az émelyt azt az emberes szeletet mégis befalja a gyerek. Mások lehet, hogy ellen tudtak állni a kísértésnek, én -bevallom- nem.

Persze, hiába minden nosztalgia, az ember nulla eséllyel hajkurássza házasságában ennek a gyerekkori paraszttortának az ízét, ha felesége kislánykorában a lóistállót is lógarázsnak mondta és ugyan egy ideig elkövet mindent, hogy az emberének ebben is kedvére tegyen, de mára már felhagyott ebbeli igyekezetével, mert egy önsorsrontó hajlammal megáldott férjjel senki jobban nem tud önnönmagánál jobban kicseszni. Ahogy a német mondja időnként, hogy a szamár is akkor megy a jégre, mikor jól megy a sora.
- Milyen tortát szeretnél? - kérdezte az egyik születésnapomon a drága.
- Orosz krémtortát, mert olyat még nem ettem - adtam le a hübrisz által diktált rendelésemet.
Nejem feltehetően a legkomplikáltabb recept útmutatását követhette, mert jóformán egész nap csilingelt, kattogott, zakatolt, kavart, habot vert, sütött, sürgött-forgott a konyhában, míg végre elkészült a mű. Az első falat után az elismerésre váró szemekbe nézve remegő hangon csak ennyit bírtam kinyögni:
- Szívem, bocsáss meg nekem, de én nem tudtam, hogy ennyire nem szeretem az orosz krémtortát.
Ha látták volna azt a szemvillanást. Nem, nem nyomta az arcomba a tortát hála az asztalnál ülő három pulyánknak, akiknek szemmel láthatóan ízlett a mamájuk mesterműve. Ez volt házasságunkban az a fordulópont, mikortól  már csak egy-egy mezei, kakaókrémmel töltött és ráadásul még csak nem is kerek, hanem négyszögletes tortából levágott szeletet majszolva nosztalgiázhattam az előbb említett falusi tortákról. Az évek során rajtam kívül már az egész család unta a "csokis sütit"  és ahogy nagybeteg közelében lábujjhegyen jár az ember, ugyanilyen tapintattal kezeltek:
-Ja, papa és az ő születésnapi "csokis sütije".
Bár az utóbbi években ezt rendre elszabotálta minden idők és világok legjobb felesége. Könyvelésem szerint legalább néggyel adós maradt, míg ő szerinte nem tartozik semmivel, hiszen sütött mézest és egy tepsi mézes az nem is tudom hány csokis sütivel ér fel. Hogy ez hogy jött neki össze, a méze sütemény meg az én születésnapi tortám, ne kérdezzék, mert én se mertem rákérdezni. Summa summarum a végén abban maradtunk, hogy majd a 70. születésnapomon.
- Na végre, akkor majd hivatalosan is hetvenkedhetek - így, én a balga. nem sejtettem, hogy mi vár rám.

Kezdődött az egész a születésnapi meglepetéssel. Már november elején szörnyű gyanúm támadt, hogy nagy-nagy ármány van készülőben. Vaktában lőttem is egyet:
- Ha ti azt hiszitek, hogy én ebben a hidegben kimegyek a meleg lakásból, hogy elmenjek veled valahová dideregni, akkor ti hatalmas tévedésben vagytok.
- Lányok már mindent megszerveztek, neked nem lesz vele semmi dolgod, csak annyi, hogy 30-án reggel összecsomagolj, visznek minket. - erősítette meg gyanúmat a drága és innentől nekem már csak az volt a kérdés, hogy hol fogok dideregni. Ezt se volt nehéz kitalálnom, mivel "Kicsink" és barátja visznek minket, hogy a legendás R-ben fogunk kikötni, ahová ők rendszeresen síelni járnak. 
- Mit fogok én ott csinálni, mivel síelni már nem síelek. 15 éve álltam utoljára sílécen, szemem miatt félek a perectől, tudod nagyon jól.
- Sétálni a jó levegőn, meg van falumúzeum  - tervezte meg egyetlenem a programomat.
- Jaj de jó lesz! Utazunk több mint 400 km-t, hogy sétálhassak majd a hidegben - lelkesedtem, mert mást már nem is nagyon tehettem. Azt hiszem, nem értettek félre, ahogy én se értettem őket félre, mikor firtattam, hogy mégis hogy támadt a családnak ez az ötlete, hogy így boldogítsanak:
- Mama említette egyszer, hogy kíváncsi R.-re - kottyantotta el magát a pulya.Halleluja!
Kálváriám folytatása a születésnapi torta volt.  Egy jól táplált, repetát nem kapó napközis arca semmi volt ahhoz képest, amilyen arcot én vághattam, mikor megkóstoltam a nagy nehezen kiharcolt tortámat. Mintha a Péti Nitrogénművekbe haraptam  volna bele, annyira vegyszer íze volt.
- Drágám, már el akarsz tenni láb alól, hogy mérgezel?
- Nem tudom, mi lehet a baja, az egyetlen eltérés, hogy most porcukorral csináltam a krémet, mivel az ármány Középsőnk kifogásolta, hogy ropog a foga alatt a kristálycukor, de ez tényleg ehetetlen. - állapította meg önkritikusan és ettől nekem azonnal fesztivál támadt az én kis lelkemben.
- Szóval, elfussantottad drágám?
- Nem fussantottam el, a porcukor az oka, nem tudom mit rakhattak bele és hogy véget vessen a viháncnak, fogta a fenti képen látható tortát és a porcukorral együtt kidobta a szemétbe, pedig már készültem, hogy előadom a Micimackóból kedvenc szereplőm, Füles születésnapját.  Azért nem álltam, hogy ne jegyezzem meg:
- Most hozzám képest Fülest fejedelmien megajándékozták születésnapján azzal a praktikus csuporral, meg a kidurrant lufival.
- Úgy kell neked, kellett neked születésnap! - jött azonnal a replika.

Azért ne gondoljanak semmi rosszra, mert a halhatatlan kedves éppen most dugta ezt az orrom alá :
triko1.jpg
                                              /én úgy szeretlek, ahogy vagyok/         innen
- Nézd, de jó trikó!
- Ilyen kell nekem! - adtam értésére, hogy értem ám a "tréfát".

Ennek szellemében az ünnepek mellé őszintén kívánom, hogy Önök mellett is legyen valaki, aki egy ilyen trikót képes az orruk alá dugni.