nyasgem.jpg
"Az ellopott futárból" Kicsit Bob:

Ezt az elnevezést egy külföldi hölgy révén kapta, akivel sok viszálya volt, és fenyítés idején azt szokta sikoltani hamis kiejtéssel, hogy:"Kicsit üss... Bob, kicsit, mert fáj?" Így lett a fiú neve Kicsit Bob.
/Rejtő Jenő: Az ellopott futár/

a strici, maga a hamvas ártatlanság ahhoz képest, ahogy Miniszterelnök Úr rugdossa a kitartóját, ezt a szebb napokat megélt, megpocsékolt EU-hajadont. És Miniszterelnök Úr rúg, ha bal lábbal kelt fel, ha jobb lábbal, ha süt a Nap, ha nem süt, ha nincs tőgypörkölt a kantinban. Rúg csak úgy für alle Fälle, mert nagyúri kedve úgy tartja, de akkor rúg csak igazán, mikor úgy érzi hogy valami sérelem érte. Persze, mást nem nem is tud tenni, hiszen gyerekkora óta ezt diktálja a testre szabott nagyon fejlett igazságérzete:

Egy alkalommal - magatartásbeli okok miatt - azzal büntetik, hogy nem kaphat repetát a menzán. Ezt jogtalannak érzi (a rabló, a gyilkos sem sújtható élelemmegvonással, különösen, ha mákos bejgli van ebédre), és nem nyugszik bele a dologba. Kis segítséggel kijátssza a tilalmat: egy osztálytárs megy repetáért (neki jár, s azt sem tiltja semmi, hogy miután megkapta, szabadon rendelkezzék vele, és odaajándékozza a barátjának). A menzán felügyelő tanárnő azonban nem méltányolja az eljárást. Határozottan fellép, hogy érvényt szerezzen a fegyelmi büntetésnek, s ellentmondást nem tűrve követeli vissza a bejglit. A "hatósági erőszakkal" szembeni tehetetlen düh valósággal robban a fiúban, s ahelyett, hogy visszaadná, falhoz vágja. Az ügyből természetesen hatalmas botrány lesz, Viktort az iskolában tanító anyja ott helyben keményen elveri.
Debreczeni József: Orbán Viktor.
Osiris Kiadó, 2002.

Miniszterelnök úr nem felejt. A testre szabott igazságérzetéhez hozzájön még a mimóza lelke. Ha bármilyen vélt, vagy valós sérelem éri, nincs az az abúzált Gerolsteini nagyhercegnő, aki sértődöttségben utol tudná érni a Miniszterelnök urat. Szadista módon megtorol minden laesae Majestatis-t; Bicskéig meghosszabbítja kisvasútját, vagy kiküldi Brüsszelbe "igazságügyének" mindenkori miniszterét EU-biztosnak, akinek a minisztersége alatt megszűnt a jogállam, felszámolódott a demokratikus intézményrendszer, vagy éppen elindították a magyar demokrácia és jogállamiság védelmében a Lisszaboni Szerződés 7. cikkely szerinti eljárást, aminek a legrosszabb vége a tagállam szavazatjogának és vele együtt az EU-s támogatások felfüggesztése lehet. Ritka perverz elégtételt érezhet a Miniszterelnök úr, amikor így, a jelöltjének személye révén üzenhet pávatáncát kifütyülő, nemzeti h̶̶o̶̶r̶̶o̶̶g̶keresztény demokráciáját kifogásoló brüsszeli kritikusoknak:
- Nyasgem!

Hazatérése előtt nem sokkal, magában a hithű fideszest újra felfedező jellemgróf Navráról esetleg feltételezhető, hogy mivel óvatos duhaj volta miatt nem vett részt az össznépi zabrálásban, hogy csak tollasodni ment ki Brüsszelbe . Na de Navra után Trócsányi, 60 fölött, abba a bizottságba, amit Trócsányi nemes egyszerűséggel kommunista Politikai Bizottságnak aposztrofált és ráadásul bővítési biztosnak? Ez maga a röhej kérem, mert megvan annak a maga abszurdja, mikor annak kellene elbírálni a a Koppenhágai Kritériumok betartását egy tagjelölt állam esetében, aki igazságügyi miniszterként magasról és nagy ívben tett az egészre?  Egyebekről, mint pl. Nikola Gruevszki menedékjogáról  meg nem is beszélve.

Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy túl a primadonna pávatáncos hiúságán, Trócsányi jelöltsége mögött egy mocskos alku van és a bővítési poszt mellett Trócsányi személye egy, a Muttival kötött alkuban szerepel, mert Orbán őrültnek őrült, de nem hülye, egy ilyen borítékolható blamába csak úgy magától nem megy bele, politikus ösztöne most sem hagyta cserben:

Ejtsük el a medvét és utána tárgyaljunk a szűccsel

de ennek ellenére mégis jelölte Trócsányit. Ennyire bízott volna a hátszélben?

Szegény Angéla, aki talán nem is annyira szegény, még a lengyel miniszterelnököt is megkörnyékezte, hogy az utálatos PiS párt EU-parlamenti képviselői  Mutti cilinderéből elővarázsolt nyuszira, Ursula von der Leyenre szavazzanak és azok valóban rászavaztak. Vajon, mit ígért a lengyeleknek és mit ígért Orbánnak? Ha ezt méltóztatnak gondolni, hogy Mutti az Európai Piknik 30 éves évfordulóján azért asszisztált Orbánnak az Európai Piknik lenyúlásában, mert a 25 éves évfordulóra el se jött, akkor szvsz tévedni méltóztatnak.  Nem véletlen, hogy az osztrákoktól elvették a bővítési posztot és beígérték Orbánnak, ahogy az se véletlen, hogy hírhedt és kevésbé hírhedt balkáni politikusok egyre növekvő számban  Orbánnal  együtt parádéznak a "nemzet erkélyén". Mellékesen, a bővítési biztosi poszt Magyarországnak való odaítélésénél szvsz nagyobb kreténséget nehezen tudna jelenleg az EU elkövetni. Becsességem nem sztárolná Orbánt, nagyon nem. Nincs is rászorulva, meg miért nem egyenesen Владимир Владимирович Путин-t teszik meg bővítési biztosnak? Marhák!

Mindenesetre vidám, hogy már az első körben az etikai bizottság elkaszálta Trócsányit összeférhetetlenség miatt és a fideszes  notabilitások meg nem fogják fel -hiszen a Nemzetvezető nem tévedhet, no meg a hübrisz gondolom én-,  hogy ami Magyarországon elmegy, azt máshol nem tolerálják,  nem pisilnek a trambulinról a medencébe, igyekeznek betartani és betartatni az ősi kínai intelmet:

A szomszéd dinnyeföldjén, ne kösd meg a cipőfűződet, kerüld el messzire!

Persze a burleszk fokozódik, mert  a kormánysajtó szinte egyhangúlag:
- Nyomják Krahácsot, bosszú a kerítésért, no meg Soros és a bevándorlás --- holott ebből már jól kijönni, arcvesztés nélkül nem lehet, legfeljebb csak a blamát lehet tovább fokozni, pedig már most is kínos. Még kínosabb lesz, ha a szakbizottsági meghallgatáson meszelik el Trócsányit, mert ott igazságügyi minisztereként elkövetett vitatott húzásai is terítékre kerülnek és benne van az is, ha mégis  marad bővítési biztosjelölt, miatta elkaszálja az EU-parlament az egész Európai Bizottságot.

Orbán állapota romlik, szellemi képessége rohamosan hanyatlik, mert nem látja be, hogy Trócsányi nem a gyerekkori mákos bejgli és ráadásul még a falhoz sem vághatja. Mindenesetre, ez több mint kínos, ez már szánalmas:

De "nem szemből támadnak, hanem egy sunyi oldalvágással", az ügyvédi irodájára hivatkozva

és mindezt mondja Trócsányi elmeszelésével kapcsolatban a "Ne mi kapjuk a legtöbbet!" hangoztató sunyi oldalvágások nagymestere, minden magyarok miniszterelnöke.  


A bejegyzés trackback címe:

https://teheneszet.blog.hu/api/trackback/id/tr9715175158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2019.09.28. 09:33:57

Baromi jó szöveg. Kár, hogy fedi a magyar valóságot, így csak mérsékelten röhöghet az ember a poénokon.