Az EU-parlamenti választás lezajlása után  akárcsak Ferenc Jóska, az EU-fan Gipsz Jakab is elmondhatja, hogy "minden nagyon szép", mert nem törtek át a "fasiszták" , hála légyen néked Dolores, "minden nagyon jó", hiszen Néppárt-szoci nagykoalának nincs abszolút többsége az új parlamentben és így a nagykola magával a meglétével nem tudja elősegíteni a szélsőséges pártok megerősödését, mert  -gondolja Gipsz Jakab-  az triviális, hogy minden nagykoala csak a szélsőséges pártokat hozza  helyzetbe. Arról meg nem is beszélve, hogy ennek az abszolút többségnek hiánya milyen változatos koalíciók megkötését és felrúgását teszi majd lehetővé összhangban a tagállamok szándékainak tisztázatlanságával és ezek által a brüsszeli adminisztráció milyen könnyedén eloszlathatja majd az Európa Bizottság új elnökének homlokáról a felhőket:

de nekünk, Szentatyám, nagy erőt ad, hogy nem tudjuk pontosan, mit akarunk. A szándékok teljes bizonytalanságából bámulatos manőverezési szabadság születik.
/Anouilh - Becket, vagy az Isten becsülete/

Gipsz Jakab biztos lehet abban, hogy ha mással nem is, de ezzel a manőverezési szabadsággal élni fog  az Európai Tanács 27(+1) idiótája, mert az általuk vezetett tagállamoknak belpolitikai megfontolásokból lila dunsztjuk sincs arról, hogy merre tartson az EU hajója és ennek tudatában az EU-fan Gipsz Jakab is elengedheti végre Ferenc Jóskát  egy sóhajtással:
-  "mindennel meg is vagyok elégedve", mert show must go on  - majd egy kis idő múltán azért még hozzáteszi: 
- akár csak egy, a szentkúti búcsúból hazatérő kárvallott.

temak.jpg A bemásolt táblázatban azok a témák szerepelnek, amelyekkel legalább egy tagország három különböző pártja kampányolt a választás előtt:  menekültpolitika, EU szociális kiadások, a tömeges állattartás szabályozása, EU támogatások, demokráciadeficites tagállamok megbüntetése, EU agrárszubvenció, BREXIT tárgyalások. (fentről lefele) Érthetetlen, hogy a nyári-téli időszámításról ennyire elfeledkeztek -hm, szarkazmussal hogy állunk?-, pedig hogy elfért volna a migráció mellett.

Szánalmas, hogy csak erre futotta, ennél az EU azért lényegesen többet és jobbat érdemelne, akár még a meglévő vívmányai alapján is. Persze, nehéz az EU-t komolyan venni,  ha maga az EU csinál  a tagállamok állampolgáraiból bohócot. Lásd új parlament 73 megválasztott angol képviselőjét és melléje ezt az oligofrén vigyort:

temak2.jpg
Jó, ezért már nyekeregtem egy sort, ezt még be lehet tudni az EU jóindulatú töketlenkedésének, de ezen egyszerűen nem lehet és szabad túllépnie a választónak önbecsülésének feladása nélkül. Gyakorlatilag Nagy-Küküllői Áron Romániában és Magyarországon egyaránt szavazhat az EU választáson, ha mind a két országban van lakcíme és felveszik a választói névjegyzékbe. Semmilyen ellenőrzés, szűrés nincs. Nesze neked, "minden választó szavazata ugyanannyit ér". A probléma ismert és mégse tesznek ellene semmit, a  hülye választónak így is megfelel. Hát nem, nem felel meg......

Mint ahogy az se felel meg az EU-fan Gipsz Jakabnak,  ahogy Magyarország rúgta most fenéken a saját történelmi felelősségét az EU választás végeredményével
tema3.jpgHa ehhez még figyelembe veszi az ember, hogy a  8 008 353 választó közül csak  3 333 823 fő (41,63%) szavazott, akkor nem tehet mást, mint hogy bambán maga elé néz és elsusogja:
- Éljen a Nemzeti Elhülyülés Rendszerének méltó ellenzéke!

Magyarország nagy szolgálatot tehetett volna az EU-nak, nagyon is a helyére tehette volna ezt a pusztáról szalajtott Hérosztratoszt, de -fájdalom- nem tette.  Írhatnak kérem bármit, magyarázhatja az ellenzék a bizonyítványát, egy listás szavazáson elért abszolút többség csak az ellenzék kutyaütőségéről árulkodik, ahogy ezt egy apokrifban előre megjósolták:

Ilyen magas labdát, ritkán adnak fel, de biztos vagyok benne, hogy a 3x-os 2/3-ot összehozó ellenzéki pártok ezt is elkefélik

És lőn...
Nem sok jóval biztat a jövőre nézve az, hogy a választók összlétszámához viszonyítva az ellenzék milyen kevés választót tudott maga mellett felsorakoztatni. Lehet örülni a Momentum, DK látszólagos sikerének, és elbújni mögéje, de szvsz alapvetően nem változott semmi. A választók honorálták, hogy mind a két párt az EU-integráció igenlésével hanem is hangsúlyozottan, de  elutasította Orbánnak az EU-ellenes retorikáját. Szvsz csak ennyi van mögötte. A bullshit ígéretcunami: európai bérek/nyugdíj/minimálbér/egészségügyi ellátás/ családi pótlék mellé járó EU-s juttatás etc, azaz a nettó befizető tagállamok adófizetőinek benyújtott követeléslista a legtisztább populizmus. Ők se gondolják komolyan, ahogy ezek fedezetének az előteremtését sem. Jelenleg az EU 5 milliárddal akarja azokat a multikat megvágni, amiktől Klára 150-200 milliárdot akar kasszírozni .  Önök is számoljanak utána, hogy ez az összeg 500 millió embert figyelembe véve, mennyit is jelentene havonta és fejenként és ugyan miért is mondanának le a gazdagabb államok az őket megillető részről?

 Egy ismerősöm kérdezte félig komolyan a FB-on a választás előtt, hogy kire szavazzon?
- Momentumra, mert ők még változhatnak, csak ne hagyjuk, hogy onnan folytassák, ahol a többi nem hagyja abba.  - válaszoltam.  Ennél jobbat sajnos nem tudok.

Ha már saját gondolat híján idézgetek itt rogyásig, hadd fejezzem be egy klasszikussal:
Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita - Magyarországon kívül nincs élet, ha van is élet, az nem olyan, de nem ám kérem, mert míg Hillary Clinton így  kampányolt még a kezdet kezdetén:
- Válasszátok Billt és melléje megkaptok engem is! -addig Magyarországon ez így műxik:.
- Válasszatok engemet és visszakapjátok a férjemet! - és akkor majd megint ugyanott leszünk, ahol a mádi honpolgár - teszem hozzá. Ha nem hiszik, akkor olvassák el a  balfék patafizikáját.
Én szóltam.

Mindenesetre őszintén gratulálok a DK-ra szavazó 554 286 magyar választópolgárnak, hogy végre egyenrangú európai polgár lett - "Oh! irgalom atyja, ne hagyj el."


A bejegyzés trackback címe:

https://teheneszet.blog.hu/api/trackback/id/tr3214865964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.