Egy párhuzamos Univerzumban 
- A goodwill Safranek, a goodwill! - átérezve a helyet komolyságát mondaná Mr Teufel két karomélesítés közben a néppárti küldöttgyűlés után, de a miénkben a klottgatyás "patás ördög"  -ha még emlékeznek rá-  azért nem ennyire kifinomult. Ebből pedig sok minden következik, többek közt az is, hogy az egységes kormányzati kommunikációért felelős, arrogáns antilop kabinetminiszter arca nincs összekarmolva és tenyérbemászóan továbbra is hülyének nézhet egy egész országot.

A második világháborús OKW (Oberkommando der Wehrmacht) "sündisznóállásokkal", "arcvonal-kiegyenesítésekkel", "rugalmas elszakadásokkal" teletűzdelt hadjelentései egy elsőáldozó ártatlan füllentéseinek tűnnek ahhoz képest, ahogy a Nemzeti Elhülyülés Rendszere a legújabb fényes győzelmét ünnepli az értelem felett.  Megsemmisítő győzelmet aratott Orbán a sorosisták felett.

Óriási győzelem a Fidesznek, óriási vereség a bevándorláspárti erőknek. (Origo)


Ja, március 19-én még a Fidesz teljes jogú tagja volt a Néppártnak, részt vehetett a párt tanácskozásain, szavazhatott a párt eldöntendő ügyeiről és jelölteket állíthatott, de március 20-án a Néppárt küldötteinek tanácskozása után ezekből már semmi sem maradt. Amikor választhat a delikvens aközött, hogy hóhér teszi a nyakára a kötelet, vagy ő s.k. magának, az a végeredmény felől nézve tökmindegy, akarjon is bármit az agit.prop ezzel  a "Fidesz függesztette fel egyoldalúan jogainak gyakorlását"sugallni. Ezt eladni győzelemnek, ez már Monthy Python kategória: "Jó, kiegyezek veled döntetlenben"

Alig 75 évre rá, hogy a klessheimi kastély ebédlőjében Dolfi 1944 március 18-án ebéd befejeztével odaszólt Onkel Michinek:
- Akkor most abúzálunk egyet! - a miniszterelnök úr együttérezve Onkel Michi-vel a néppárti küldöttgyűlésnek a Fidesz felfüggesztéséről szóló 190:3 végeredményű szavazása után végre befejezhette  2011-ben elkezdett gondolatát

"Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést" és most nagyon fáj az ülepünk

Alapvetően nincs semmi baj ezzel a győzelmi mámorral, mert semmivel sem lehetne jobban lejáratni a Orbánékat, mint ahogy most ők teszik saját magukkal. Nem tudom, hogy innen valaha is vissza lehet jönni, bár ez őket nem nagyon szokta zavarni. 

Itt akár be is lehetne fejezni, ha nem hozták volna létre újra -ahogy kommunikálják- osztrák mintára a "bölcsek tanácsát".  Szvsz már az elnevezés is rossz, mert ha napkeletről 3 bölcs jött, akkor a szimmetriaérzékem azt sugallja, hogy napnyugtáról 3 ütődöttnek kell jönnie és ebben valószínű, hogy igazam van, mert a 3 ütődöttnek lesz a feladata, hogy kiállítsa a marhapasszust, hogy Orbán nem szenved kergemarhakórban. Erre épelméjű ember nem vállalkozik, mert tudja, hogy a miniszterelnök úr manifeszt elmebeteg. Csak egy öntelt elmebeteg nem veszi észre, hogy "Legyen az EU Brexit után Németország önkiszolgálóboltja" nevű játszmában ő jelenleg csak egy parasztáldozat, mert Webernek mindenáron Juncker székébe kell ülnie és ehhez elengedhetetlen a Sargentini jelentést megszavazó néppárti képviselők támogatása, akik lényegesen többen vannak, mint Szájerék.

Persze, azért ne legyen kétségük egy percig sem, hogy esetleg elmarasztalná bármiben is Orbánékat az ütődöttek tanácsa. Saccolom, hogy 2:1 arányban egészségesnek fogják találni a miniszterelnök urat "minden nagyon szép, mindennel megvagyunk elégedve" alapon, beleértve a jogállamiságot, a sajtószabadságot, a demokratikus intézményrendszert, a vejek vejének tollasodását....stb.

A marhapasszus kézhezvétele  után nehezen tudom elképzelni, hogy a Néppárt hülyét csinál magából és majd erőltetni fogja továbbra is a 7-es cikkely szerint Magyarország ellen elindított eljárást és talán ez lehetett az, amivel a "kis pökhendi izgága" száját betömték, mert mással nem tudom magyarázni magamnak, hogy miért tartja most oda a fenekét Webernek:
- Nagyobbat rúgj Manfréd, ne légy puhány!
Hacsak, esetleg nem szóltak rá:
- Maradj csöndben, ülj le, most a bácsik fociznak. Bár nem hiszem, hogy ez utóbbi bármit is használna, hiszen ma már Webernek tett ígérete ellenére -nem rugdossuk Brüsszelt-  sunyi brüsszeli bürokratákról beszélt.

Őszintén, figyelembe véve a Néppárt elmúlt 8 évi töketlenkedését, én nem tudok örülni Orbánék sarokba állításának és reménykedni, hogy valami egészséges folyamat beindult, komolyan veszik az EU jövőjét és vele az 500 millió (mínusz Brexit) ember sorsát,  mert ebből a letakart cirkuszból nekem nem egy lóláb, hanem egy egész ménes lába lóg ki, de ez legyen az én egyéni szoc. problémám, hiszen konteókból tele a padlás.


A bejegyzés trackback címe:

https://teheneszet.blog.hu/api/trackback/id/tr1914713403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.