Édes Manfréd légy vendégünk,
                                                              Vágd orrba az ellenségünk!   
                                                              /Magyar ellenzéki fohász a XXI. század elejéről/                                          

Nagy selyma ez a hirtelen túlmozgásossá vált Manfred, hajt a napidíjra, mert különben mi másért jött volna Magyarországra azonkívül, hogy elfogyasszon egy Gundel-palacsintát Orbán társaságában? Azt kizártnak tartom, hogy meghallotta volna a fent idézett ellenzéki, őskommancs fohászt.  Eh, ezek a beidegződések, "fogjuk meg és vigyétek"! Ismerik. 
Meg ismerik a "Vakulj paraszt, ne láss mindent!" szomorú játékot is, amit élőben nézhettek és talán másnak is leesett, hogy ez a látogatás a néppárti tömörüléshez tartozó, Orbán miatt besokallt pártok lecsillapítására szolgált, mert ez a Manfred, ez a Manfred nagyon-nagyon Juncker szeretne lenni és ezért még a diétás nővér/pedellus szerepét is képes eltáncolni. Különösen akkor, ha a német autóipar -v.ö. a javasolt CEU tanszékek- szolgáltatja a zenét, mert jól jön majd egy német elnök az Európai Bizottságban ezekben a dízelbotrányos időkben. 

Korral jár, hogy átértékelődnek a dolgok és az ember már egy kicsit kívülről  nézi a Világ folyását. Higgyék el, nem is olyan rossz ez a decens tartózkodás, mert  enélkül nehéz jókat derülni szemlélődés közben azon, hogy a felebarátja hogyan ugrabugrál a balettben, legyen ez a felebarát akár egy miniszterelnök, vagy a Néppárt frakcióvezetője. Felejthetetlen az alakításuk külön-külön is, de együtt egyszerűen fenomenális. Becsességem eddig sem tudta megállni röhögés nélkül, ahogy Webernek csak csak 3x nekirugaszkodás után sikerült felemelnie a túlsúlyos pávatáncos balerinát és amikor a rucaseggű páva fölszállott Weber karjaiban, odasziszegte neki:
- Már megint túlzabáltad magad te tehén, sérvet kapok tőled
- Manfrédka, hordjál sérvkötőt! - susogta vissza ábrándos szemekkel földet éréskor a teltkarcsú.

Ó, hányszor, de hányszor előadták ezt már az évek során, szinte olyan érzése volt az embernek, hogy csak incselkednek egymással, legyen szó a sajtó szabadságáról,  a centrális erőtérről, az illiberális demokráciáról, a demokratikus intézményrendszerről... usw, usw...Persze, ezt a dévaj évődést sem lehetett a végtelenségig folytatni, az  EU-választások közeledtével meg pláne nem. Míg egyszer csak elkövetkezett az a pillanat, mikor félve attól, hogy beleszakad, Manfréd  odavágta keményen:
- Nem emelgetlek többet te tehén, nem tudlak tartani .... aztán kis idő múltán azért még hozzátette emlékezvén a pajkos incselkedéseikre:
- Hacsak nem fogysz le egy kicsit.

És eljött Manfréd Budapestre, hóna alatt egy mérleggel:

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke:
- azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát
- bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól.
- biztosítja a Közép-európai Egyetem (CEU) megmaradását Budapesten.
/Weber 3 pontos ultimátumocskája/

hogy lemázsálja  Orbánt. OMG, mikor ezt először olvastam, dobtam egy hátast aztán még egyet, hogy ez a szerencsétlen akar az EU élére állni és ilyen kretének formálják gyermekeim, unokáim jövőjét? Értem már nem kár, na de értük?  Ez kb. annyit ér, mint halottnak a beöntés, hacsak nincs Weber tarsolyában az EU jövője iránt érzett aggodalmuk miatt a konzervatív think tanks és a német gazdasági körök együttes erővel  font selyemzsinórja.

Azért ismerjük el, hogy Weber látogatását méltó keretbe foglalta Trócsányi Brüsszel és az egykori, kommancs, Politikai Bizottság közé tett egyenlőségjele*, Szíjjártó beharangozása Brüsszel titkos tervének leleplezéséról -jelzem, ez elmaradt-,  az átragasztott Junckert csesztető plakátok 

blog1_1.jpg                       Manfred Weber várható útvonalán már takarítják a Juncker-plakátokat
                       (innen: 444)
és Weber távoztával  antiochiai Aranyszájú Szent János emlékét elhomályosító -pedig ritka mocskos szája volt ennek a Szent Jánosnak-  Bayer, Magyarország szavát tartó lovagjának elbocsátó üzenete:

Amúgy Weber tegnapi, budapesti látogatásának egyetlen igazi, őszinte, nem maníros, nem hazug pillanata volt, az az egyetlen pillanat, amihez Webernek nem volt köze: amikor levitte a szél a fejéről a kipát a zsinagóga kertjében. Hja kérem, a Jóisten sem tudja elviselni a farizeus szarjankókat

Weber trágyalásának legnagyobb eredménye dolgos népünk szerint az erről közzétett, Bugris, de genere Klottgatya fejedelmi/kormányzói/királyi allűrjeiről  árulkodó fotó:

weberxx.jpg
Ritka jót röhögtem ezen, de ne legyünk igazságtalanok. Említsük meg itt, hogy Webernek sikerült a "hasznos idióták" kitétel miatt kicsikarnia Orbántól egy bocsánatkérésnek álcázott "nyasgemet" is. Hogy aztán ez mire lesz elég? Majd kiderül, már  csak kettőt kell aludni, de becsességem arra tippel, hogy felfüggesztik a Fidesz tagságát a Néppártban. Mindenesetre Владимир Владимирович Путин nem lesz elégedett, mert számára Orbán a Néppártban hasznosabb idióta, mint azon kívül. 

Aztán még az is beigazolódott, hogy Weber nem hozott magával Budapestre selyemzsinórt. A Néppárt B-terve szerint, ha Webernek nem paríroz Orbán, akkor Budapestre küldik  a 3 bölcset: a "neofeschist" osztrák kancellárt, Södert a bajor miniszterelnököt és a CDU új pártelnökét Kramp-Karrebauert, hogy mérjék fel a magyarországi a helyzetet,  tegyenek jelentést  és a Néppárt majd ennek birtokában meghozza a döntését a kizárásról. Ügyes, mondaná rá Kohn bácsi, Viktor is jóllakik, a tőgypörkölt is megmarad. No, meg mit ér a fenyegetőzés, ha nincs mögötte erő, ugye?. 

Ez így elég abszurd, ennél már csak az ellenzék szereplése az abszurdabb. Ahelyett, hogy sulykolnák ezerrel, hogy az EU jövője a tét, menjen mindenki szavazni, mert Orbán szétveri az EU-t, nix mezőgazdasági támogatás, nix területfejlesztés, nix szegények étkeztetése, GDP helyből 3%-kal csökken etc, etc.... , helyette leveleket írnak Mi Ferink Merkelnek, de a F.A.Z is lehozott tőle a leveléhez hasonló szösszenetet, amit most hadd ne minősítsek itt. Aztán írt a Momentum is Webernek, mert a Momentum ott folytatja, ahol a többi párt nem tudja abbahagyni és végül a Ha már Pestre jön, Weber úr! című elaborátum. Jaj, ennek a végét idéznem kell, mert ilyen "állat nincs" kategória:

És végül: jobb, ha tudja Weber úr, mi, magyar demokraták akkor sem fogjuk feladni a harcot, ha Önök hitvány módon mégis megmentik ezt az embert.
A végén úgyis, mi győzünk!

Ekkora mellény háromszori 2/3-os vereség után, Jót kacarásztam rajta, mert megint eltalálta szarva közt a tőgyét. Folytatják a harcot, mert 3 a magyar igazság és egy a ráadás, az pedig már 2026, 4 évnyire 2030-tól,
Mindig mondom, először az ellenzéki szavazóknak kell igényesebbnek lenniük magukkal szemben, mert ameddig ezek vezénylik a parádét az ellenzékben, lóalkatrész sem lesz itt, nemhogy esti fény. Azért hadd adjak egy tanácsot: Ha úgy érzik, hogy nyakig vannak a trutyiban, ne lógassák az orrukat, tegyenek ellene!

* Ezt muszáj, mert ez is, mint a zsiráf, "ilyen állat nincs" kategória. Ezek után Trócsányi lesz a magyar EU-biztos az Európai Bizottságban. 


A bejegyzés trackback címe:

https://teheneszet.blog.hu/api/trackback/id/tr5714684290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.