Minden évben a labanc farsang csúcspontja, dolgos népünk lelkében fesztivált kiváltó bécsi operabál puccparádéja jelzi, hogy nem sokára nyugodtan tallózhat az ember a német nyelvű TV-adók között, nem fenyegeti veszély, hogy kómába esik a humorérzéket nagy kihívások elé állító farsangi összejövetelek közvetítésétől, hogy itt van már a farsang farka, farsangvasárnapja után böjtelő hétfő, rá másnap húshagyókedd, hogy aztán hamvazószerdával kezdetét vegye a 40 napos nagyböjt.

Minden kajánságtól mentes dolgos nép az idén se tudta kihagyni az operabáli közvetítést és megelégedetten nyugtázta, hogy az idén viceházmesterekből a szokásosnál is nagyobb a felhozatal, hiszen nem lehetett őket nem észrevenni, miután Donna Anna Netrebko és utánfutója megjelenésükkel már felcsigázta az embert:
- OMG, mi jöhet még ezután? - és jött, többek között a fiákerrel érkező Gulyás Gergely, magyar kancelláriaminiszter az osztrák alkancellár meghívására  is emelte az operabál fényét.

farsangh.jpg                Egy Gulyás kérem az gulyás marad, nem lesz belőle lekvár, tegye a sors
                akármilyen magas polcra is, ha értik, hogy mit szeretnék ezzel mondani. 

Persze kérem, Rio de Janeiro szambázó, kerek popsijú señora/ señorita-i, a Serenissima álarcot viselő farsangolói, Kölnnek a Rosenmontag felvonulása sehol nincsenek ahhoz a karneválhoz képest, amit Magyarország miniszterelnöke mint karnevál hercege egész évben előad. Irigylésre méltó, boldog az az ország, ahol egészben évben farsang dúl és az őrült karnevál hercege körül az udvari bolondok hada ropja a nemzeti csűrdöngölőt. Mondanám, hogy az Allatok farsangja, de hát ne bántsuk Säint Säens-t.

Mondanám azt is, hogy magánügy, ha a Bugris,de genere Klottgatya most éppen nem az EU-t cseszné szét a hübrisze által űzve akarva-akaratlanul. Szűk lett neki Macedónia, nagyobb dolgokra tör és úgy tűnik nekem, hogy már nem ingadozik mint a középparaszt, mert a néppárti Juncker kiplakátolása után a Néppárt nem tehet mást, minthogy kirúgja a Fideszt, vagy legalábbis felfüggeszti a tagságát. Az talán már mégsem járja, hogy a Néppárt soraiból az EU-szkeptikus populisták szekerét tolja. Persze, biztos a halál, de dolgos népünk az utóbbira tenne. Abban azért  biztos vagyok, hogy a töketlen ellenzék ezt a ziccert is kihagyja, pedig az EU jövője a tét, mert az összes EU-szkeptikus politikai alakulat úgy tekint Orbänra mint a Messiásra.

Azért becsességem nem tud szabadulni a gyanútól, hogy Orbán eredetileg a Néppártban akart puccsot csinálni és miután ez nem jött be neki, "ha nincs ló, szamár is jó alapon", elmegyünk a fasisztákhoz és elkezdte tolni a biciklit. Nem arat vele elismerést, legyen bármilyen nehéz is az a most vásárolt 49 Leopárd harckocsi, nem ellensúlyozza a Junckert kipécéző mostani "farsangi otrombaságot". Már a német polgári sajtóban is elkezdték bugrisozni és ez kivédhetetlen, a fogós fejű külügyérnek sok dolga lesz. Az gondolom, tiszta, hogy nem a Néppártban dől el a Fidesz tagsága, valakik üzenhettek Orbánnak, mert nem véletlenül küldte ki  Gulyást és az Úr palástos barmát, hogy a CDU-nál magyarázzák a bizonyítványt:
- Hogy lehet egy olyan pártot eltaszítani, aminek az egyik volt alelnöke a legmagasabb német kitüntetés  birtokosa? -- gondolom én, hogy ez volt a főmotívum, mert mi másért vették volna elő Balogot a talonból. Gulyás egész jól beszél németül, egyedül is megállta volna  a helyét, hiszen az operabáli látogatása során trágyalt  szélsőjobb  /sajnos a  bíróság szerint nem mondhatom rájuk, hogy "Kellernazi" (pince náci=rejtőzködő náci)/  -  FPÖ-politikusokkal.  Hogy mi volt  Orbánnak ezzel a célja, csak találgatni tudok. Üzent a Néppártnak:
- Gondoljátok meg hasznos idióták, van ahol örömmel várnak.
Vagy a másik, Gulyás rákérdezett, hogy mennyire komolyan gondolta az FPÖ az invitálást az EU-szkeptikusok táborába és hogy vajon Orbán megkaphatja-e a tamburbotot?  Ez utóbbit támasztja alá szvsz Orbán vasárnapi nyilatkozata , amiben mint a hazardőr, aki 19-re lapot kér

A választási kampány következő szakaszában, amely már a mi pártkampányunk lesz (értsd a Néppárttal közös), egy másik szereplőt fog látni a plakátokon, Timmermans urat. Juncker úr nyugdíjba vonul és Timmermans úr elfoglalja a helyét

Ez gyakorlatilag azt jelenti az én olvasatomban, hogy Orbán Timmermans szerepeltetésével a Néppártot megpróbálja maga mellé lerángatni a sárba dagonyázni. Azt hiszem ez nem fog menni, mert volt gyerekszobájuk a néppárti uraknak, ennyit nem ér a Fidesz, de még a 49 Leopárd tank sem, kénytelenek lesznek kirúgni, ha Orbán ezt meglépi, mert ezt nem vállalhatják fel.
Attól tartok, így vagy úgy, de véget ér a miniszterelnök úr farsangja is és farsang után nagy-nagyböjt jön


Ha esetleg Orbánnak ez mégis bejön, befogja a Néppárt az orrát és a Fidesz marad, akkor kérem már minden mindegy, a Klottgatyás fogja vezérelni a parádét a Néppártban és nem tart sokáig az EU sem, mert megvalósul az "erős nemzetek EU-ja" és a legjobb kilátások lesznek megint egy "dicsőséges csihi-puhira", de mintha ilyet írtam volna már.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://teheneszet.blog.hu/api/trackback/id/tr914667115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.