A csalódottság által kiváltott fájdalmak között szvsz dobogós helyen van az a világfájdalom, amikor egy ilyen ritkán adódó ígérettel:

annyi süteményt rendelek, amennyit csak meg tudsz enni

a cukrászdába beültetett kiskrapek könnyekkel a szemében zokszavát hallatja:
- le van sz@rv@ ez a teremtés, hogy ez mekkora szemétség, -- mert rádöbben a második rigójancsi bekebelezése közben, hogy nemhogy a harmadikat, de a másodikat sem tudja legyűrni, mivel már most émelyeg.

Miniszterelnök úr érezheti így magát most az EU választások közeledtével a "terülj-terülj asztalka" láttán mint a kiskrapek a cukrászdában, csak hát a kiskrapek tapasztalatlan, a miniszterelnök úr pedig már vén marha, szabadságharcával saját magát lavírozta ebbe a helyzetbe.  Ingadozik mint az egykori középparaszt, maradna a Néppártban, meg nem is, hiszen az EU-tagállamainak összes szélsőjobb politikai alakulata messiásként tekint rá, de egyelőre még problémás ezeknek az élére állni néppárti tagsággal.  Egyelőre.
fasiszt_m.jpginnen
"Fasisztám, itt a hadsereged..." felirattal ajánlja fel a ravasz Odüsszeusz egyik kései leszármazottja a Paok-Videoton meccsen szurkoló Orbánnak -gondolom én- a görög nettó náci "Arany Hajnal" párt tagjainak szolgálatát a Twitteren. Ezt csak úgy zárójelben, hogy érzékeltessem, hogy éppen hol tart a Nemzeti Elhülyülés Rendszere: Ezt a képet a szurkoló Orbánról a felirattal együtt lehozta Orbán kedvenc sportújságja a Nemzeti Sport is az online közvetítésében. Naná, hogy a kedvenc, hiszen "nemzeti", nem? Ne keressék, mostanra már törölték, mert valaki el tudta olvasni -no nem a Nemzeti Sportnál-  a "Φασίστα" karaktersorozatot. Az Index szösszenetében bővebben lehet olvasni róla.

Szóval, "hic Rhodus, hic salta" itt hagytuk abba, hogy ne menjünk messzire. Tartok tőle, hogy nem lesz "saltus", mert őrültnek, ugyan én a miniszterelnök urat a hatalom őrültjének tartom, de közel se hülyének. Tökéletesen tisztában van azzal, hogy  a Néppártból való önkéntes távozása után az addig őt támogató szervezetek, intézmények látványosan ejtenék mint a forró krumplit. Belpolitikailag meg felérne egy Waterloo-val. A kilépést még a "nemzeti keresztény kurzus" talpasai is nehezen emésztenék meg, rámenne a miniszterelnökségével együtt a Várba való beköltözése is. Szóval, önként nem lép ki, hiába rugdossa Weber az eddigi komálósa, inkább keserű könnyeit nyeli, látván, hogy a nagyra nőtt fiók Dollfuß -lásd austrofasizmus-, neofeschist  osztrák kancellár lenyúlja a show-t. Tja kérem, nem kellett volna orbitális bunkónak lenni, mert előbb-utóbb mindenki a megfelelő polcra kerül. Kurz egy rossz szót sem szól Brüsszelről, kiáll a sajtószabadság, a birói függetlenség mellett, holott a koalíciójával éppen ő juttatta hatalomba az osztrák szélsőjobbot, aminek a mostani prominens képviselői még Haidernek is túl barnák voltak, de Brüsszel Kurztól még ezt is lenyeli. (Juncker meg szenilis szvsz, ezt is csak zárójelben.  Ő bólintott rá és védte meg az az osztrák koalát az emlékezetes sajttájon)

Persze, ha a Néppárt zárná ki a Fideszt a sorai közül, akkor fején a mártíromság koszorújával a "szabadságharcos" miniszterelnök úr előtt beláthatatlan távlatok nyílnának. Ennél jobb propagandát Orbánnak becsességem nem tud elképzelni. Az összes EU-szkeptikus felsorakozna mögötte és csak agit.prop kérdése, hogy ő legyen az igaz keresztényhit védelmezője. Volt már ilyen és tartok tőle, hogy lesz még rá példa a történelemben:
fasiszt_m3.jpg                                                  1933 a Stürmer húsvéti "üdvözlete"
       Zsidók Krisztust keresztre feszítették és halottnak hitték. Ő feltámadt.
       Németországot keresztre feszítették és halottnak hitték. És ő feltámadt
                            pompásabban mint valaha is volt 
A Néppárt nem csinál Orbánból mártírt, inkább felvállalja ennek az ódiumát, mert ez még mindig a kisebbik rossz, ezáltal még mindig kevesebb szavazatot veszítenek el Orbán megtartásával mint amennyi a kirúgásába kerülne, mert 8 évnyi töketlenségüket ismernék be vele a választás előtt. Így, mivel a Néppárt nem lép,  önkéntes távozás "harakiri", szegény miniszterelnök úrnak nem is marad más hátra, mint a provokálás, hogy egyszer csak besokallnak tőle.

Ennek érdekében meg is tesz minden tőle telhetőt. Vaskos volt nagyon a "szabadság napján"
fasiszt_m2.jpg

                                             Dölyfi

elmondott tenyérbemászó beszéde. Ezt csak példának okáért, hogy milyen vastag bőr van a képén:

Ma már látjuk - folytatta -, szándékosan nem éltek a hatalmas rendőri és katonai erejükkel, szándékosan nem védték meg Európát a migránsok tömegeitől. "Ha mi képesek voltunk, ők is azok lehettek volna. Nem a képesség hiányzott, hanem az akarat"

Ja, az akarat. Ha jól emlékszem 2015-ben Magyarországon úgy ment át pár százezer menekült mint forró kés a vajon, holott Mo.-nak mint schengeni államnak kutyakötelessége lett volna feltartóztatnia őket. Az ország totálisan csődöt  mondott a határok védelmében, a menekültek feltartóztatásában, ellátásában, ellenőrzésében etc...  és rászabadította Európára az áradatot. Ma meg ugye, már "honvéd áll a Hargitán". Ez utóbbi hülyéskedés. Képzeljék el, mi lett volna, ha a németek, osztrákok, skandinávok nem fogadják be a menekülteket és az osztrákok egyszerűen lezárják a határt?  Ez meg költői. Vagy itt van a CEU, a NGO-s, az egyre bizarrabb "Kulturkampf"-ja, ..... stb

Dinamikájában tessenek nézni ezt a néppárti tagságot és nem reménykedni Orbánék kirúgásában, mert nem biztos, hogy ez az EU-parlament választása előtt olyan nagyon jó lenne.


A bejegyzés trackback címe:

https://teheneszet.blog.hu/api/trackback/id/tr6514323509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.