Hát megölték a Ferdinándot - mondta a takarítónő Švejk úrnak....

Hát felrúgták a pávát  - mondta becsességem becsességemnek, amint megjelent a kijelzőn az írás a túlsúlyos prímabalerináról: "megszámláltattál és könnyűnek találtattál", azaz a Sargentini jelentésről szóló szavazás végeredménye:

                                               – 693 votes (57 absent)
                                               – 448 votes in favour (65%)
                                               – 197 votes against (28%)
                                               – 48 abstentions (7%)
                                                                             innen

Dicstelen véget ért ezzel egy nagy pávatáncosi karrier. Megesik kérem olykor-olykor az olyannal, akit elkap a hübrisz:

                Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit,
                leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón verést.
                                                                                                    Orbán Viktor

Az izgága kötekedők semmibe véve a fair play szellemét, nem salleroztak, nem nyakleveseztek, kokiztak, hanem csak nemes egyszerűséggel felrúgták. Jaj nagyon tud ám ez fájni. A minden irigységtől mentes, efelett érzett örömöm kérdezteti velem, hogy nem is érdemli meg ez a mocskos igazságtalan világ a miniszterelnök urat, nem  igaz?

Már a főpróbán Weber, a néppárti-frakció vezetője se tudta felemelni, hanem csak kíméletlenül odavágta szegénynek nekiviselkedés helyett:
- Túlzabáltad magad, te tehén. Nehéz vagy, nem tudlak tartani.
- Ez kegyetlen volt, ezt nem érdemeltem ki, mikor helyette is építem a kereszténydemokráciát.
Még másnap is ez volt a miniszterelnök úr arcára írva fellépése előtt. Csak egy stanicli törökméz a kezéből és a "Fel hazánk hű nehem-zehe-déke..."-t éneklő vegyeskar hiányzott a "bukott férfi" tablójához*

wege1.jpg

Mit mondjak? Egy abúzusra váró Gerolsteini nagyhercegnő - maguk már meghozták döntésüket- szerepében egy elhízott tehén csak szánalmas lehet és innen induljanak el képzeletükben, hogy hogy nem ugrott, nem pördült, nem emelkedett a miniszterelnök úr a pávatáncában  Még a szokásos cuppanós kézcsókjainál is kínosabb volt a tánca, bár a fene tudja, nekem egy gesztenyén hizlalt pulyka légszomjas vergődésének tűnt az egész, aki körül elfogyott a levegő. A benyomásomon még azt sem változtat, hogy nyilvánvalóan szekértábora hazai talpasainak handa-bandázott elsősorban ott a messzi idegenben.
- Nyomják Krahácsot, szerencsétlen ország, hogy erre a primitív "megmagyarázom a bizonyítványomra" annyi gyöngytyúk ugrik otthon - foglalta össze a látottakat-hallottakat  balettkritikusi lényem.
Talán még annyit, hogy Golda Meir elhíresült mondásának parafrazeálásával nem kellett volna a bioradiátoros gyerekszobával eldicsekedni 2x is. Ritka ízléstelen húzás volt egy "első szolgától", tartalmilag is. Ugyan, adjunk már magunkra....

OMG, hol van már a tavalyi diadalmas bevonulása, mikor az ember nem tudta eldönteni, hogy mit dúdoljon hozzá a See the conquering hero comes -t vagy közismert szerénységére gondolva a The King shall rejoice -t.
"Ím az aranjuezi szép napoknak - végük szakadt már", hol van az már, mikor 2013-ban az Európai Parlament izgága kötekedői csak bársonytopánkákban rugdosták a pávatáncosi ülepet:

Miniszterelnök urat és vele a centrális erőterét nem ma, a "Tovaris" jelentés elfogadásával rúgták valagba, hanem tegnap rugdosták és attól tartok, miniszterelnök úr ebből semmit nem értett vagy nem akart megérteni, mert mint a kisebbségi bátor lova vágtatott a falnak:
- Nem vak ez a ló kérem, hanem bátor.
Egész idő alatt ott lebegett az ülésteremben az udvariasságból fel nem tett kérdés:
- Mit gondol miniszterelnök úr, Magyarország 2004-ben beléphetett volna az EU-ba a jelenlegi alaptörvényével, fékek és ellensúlyok demokráciákban elvárt rendszerének hiányában, a kiépített hűbéres-vazallus rendszerével ....?
Nem tették fel, mert erre a kérdésre az igazmondó miniszterelnök úr csak nemmel felelhetett volna és akkor Magyarországot a Jóisten se menthette volna meg a Lisszaboni Szerződés 7 cikkelyének alkalmazásától.

Nos, az idén több izgága is  feltette ezt a kérdést és szavazatával elég markáns választ adott rá.  Miniszterelnök úr nem hülye és hiába vigasztalja táskahordozója:
- Főnök, nem eszik olyan forrón a kását, sokáig eltart, hogy legyen ebből a határozatból valami, ha egyáltalán lesz következménye
 - Safranek a goodwill, a goodwill, Safranek! - így a Fritz Teufel patás.
No de, Peti nem egy cizellált lélek, hogy abból megértsen valamit, hogy a Nemzeti Elhülyülés Rendszerét minősítették a brüsszeli izgágák
- Meztelen a király

bone.jpgKarikatúra: Innen

Ez az egyik. A másik, megint egy rohadt kínos dolog. Több izgága, még a vejek-vejének felemlegetésével is, korruptnak mondta a miniszterelnök urat
- az EU legkorruptabb kormányának miniszterelnöke -  így az egyik "Soros ügynök".  Ez kérem, Káin-bélyeg a miniszterelnöki homlokon. Letörölhetetlen, Önöknek legyen korrupt, ahogy elhangzott. Én másként hívom és azt gondolom, hogy ezentúl a brüsszeli vacsorákon ezüst helyett alpakkával fognak teríteni.

Attól tartok, hogy a miniszterelnöki akkumulátorok feltöltése nyáron nem a legjobban sikerült, mert ellenkező esetben ebben az elmeorvosi konzílium által értelmezendő interjújában másokat mondott volna.  A csúcsról minden út csak lefele vezet. és ez az interjú szvsz már ennek a jele. Három dologra tessenek gondolni és arra, hogy  ezeknek esetleg milyen következményei lehetnek:
- EU választások lesznek jövőre
- Az egyik izgága és ez a többire is igaz, elmondta,hogy neki a választóinak is el kell számolnia
- Az udvari bolond szólásszabadságával (servus diktator) maximálisan visszaélő Orbán  a szavazás után automatikusan Prügelknabe ( akit elvertek a nemes úrfi, trónörökös etc...helyett, ha az rossz fát tett a tűzre, bűnbak) lett, akin a grandok bemutathatják  most már felhatalmazással, hogy mi lesz a renitens tagállamok sorsa, bízva abban, hogy más kárán tanul az okos és nem kell majd minden kis renitenssel szkanderozniuk.

Lehet,  hogy a NER agóniája elhúzódik, sokáig el fog tartani, de most már biztos szvsz, hogy egyszer vége lesz.  
Ha meg tévednék, mégsem lesz vége, akkor Orbán rendszere nem egyedüli lesz Európában és akkor meg már úgyis minden mindegy lesz.* Lásd: Karinthy Frigyes A bukott férfi

 


A bejegyzés trackback címe:

https://teheneszet.blog.hu/api/trackback/id/tr8614240363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.