drd4 2018.04.03. 13:44

Nyulam-bulam

nyulam.jpg
Higgyék el, az életben még randábbak voltak. Nem is írom le, hogy hol kaptam le őket, de annyit elárulok, hogy nem Magyarországon. Csak jelzem velük, hogy pogány nyulam-bulamék nélkül nincs húsvét ebben a földi siralomvölgyben és ha ennek még utána is gondol az ember, rögtön derűsebben látja a világot. Persze, van akiknek ez nem elég, még rátesznek egy lapáttal ad maiorem Dei gloriam: 1500 hímes tojásból készül kereszt a Mátyás-templomban és Ford Fairlane klasszikussá vált mondása.
Szóval, elmúlt a húsvét, a feltámadás ünnepe és öt nap múlva a tolószékben ülő, mankóját lengető ellenzék rikoltja majd el magát:
- Fel, támadás!  Szavazás!

Ja, újra választ majd az ország népe és ez a választás legalább olyan randa lesz mint a fenti nyulam-bulamos csendélet, csak másképpen. Pár nappal a választás előtt még nem látható világosan szvsz, hogy hogyan zajlik majd le a várt dicsőséges fülkeellenforradalom és tartok tőle, hogy Gipsz Jakab sem tudja még, hogy a szavazófülke adta magányban hogyan élje majd meg ellenforradalmiságát, hová húzza majd be azokat az átkozott X-eket. Nem hinném, hogy ez a választás a demokrácia ünnepe lesz, mert Katánghy Menyhértek ill. azokat mímelők országában ez nem is nagyon lehet ünnep, legfeljebb annak megpocsékolása.
Időnként hülyéskedem azzal, hogy nem elég elmenni szavazni,  előtte gondoskodni kellene róla, hogy legyen is kire voksolni. Erre a gondoskodásra elég lett volna az elmúlt 4 év, de ennek elmulasztása miatt gyakorlatilag nem marad más a demokratikus ellenzék számára, mint a régi felhozatal. 2x ugyan megbuktak mint Rottenbiller, no de 3 a magyar igazság.  Halleluja.  

2010-ben kiütötték az ellenzéket, de örök optimista lényem miatt reménykedtem, hogy az ellenzék fel tud állni a padlóról, annak ellenére, hogy a balfék "mi Ferink"  nem mindennapos "küldetéstudata" által vezérelve megújítása  helyett szétverte a baloldalt. Ez a reménykedő kegyelmi állapotom nem tartott sokáig, mert a pucukák nem tudják megtagadni önmagukat.  Ezért aztán a várakozásnak megfelelően, 2014-ben elég méretes zakót kapott a baloldal, de ha a Jobbik eredményét is hozzáadom a Fidesz-Kdnp által elértekhez, akkor kérem ez már nem is egy zakó, hanem egy télikabát. Na,  ebbe bele is rokkant a baloldal szvsz és ez így marad per omnia saecula saeculorum, míg a baloldali választó Gipsz Jakab nem lesz igényesebb önmagával szemben, mert ez maga után vonja majd, hogy macskajancsikat nem fogad el jelöltjének .

Idáig nem is foglalkoztam a 2018-as választásokkal, mert egyrészt csak ismételni tudnám magam, másrészt ha nem vigyázok és kiesek a mosolygó japán turista szerepemből Magyarországon, akkor egyes ismerőseimmel való kommunikációm óhatatlanul magasabb szintre emelkedik és ezt a "magasabb" -at tessenek szó szerint venni. Már túl vagyunk a "minek pofázól bele " szintjén és mostanában a Ludolf-féle szám környékére repítenek a cseh légitársasággal. Erre meg a fenének sincs szüksége.

Least but not last és ez a legnagyobb visszatartó erő, hogy minden fontoskodó, pedellusi ambíciómat megfojtja a labancoknál most megalakult görény koala. Maga a tény, hogy ez egyáltalán létrejöhetett. Innen kérem, szabad útja van a szélsőjobbnak az EU-ban, bármi megtörténhet. Még az is, hogy egy Jobbik kormányzat/Fidesz-Jobbik koala ellen sem lesz kifogás. Ezért nem értem a baloldalon a Jobbikkal való pettingelés latolgatását. Igaz, a kis kacérok soha nem az elvhűségükről voltak híresek. Az eszükről meg pláne nem, mert úgy tűnik nekem, hogy feledésbe merült miniszterelnök úr Vonával való pöcsölése a Budai Polgári Öntevékeny Csoportban.

Ez a fanyar karikatúra elég jól összefoglalja a lényeget, ennél jobbat én nem tudok kitalálni:
tolo.jpg
Úgy előttem van, ahogy a baloldal tolószékben feltornázza magát a Jobbik segítségével akadálymentesített, választási felhajtón és tolószékével megáll a csapóajtón. Fel se kell majd állnia mankói segítségével, lesz aki, készségesen lehúzza neki a kötélhurkot és akkor ki/mi tudja majd ezt az indulatot megfékezni?

beint.jpg
Gondoljátok meg nyulam-bulaim ezt az együttműködésnek csúfolt pettinget a Jobbikkal. Szólók, hogy az NSDAP (Dolfi) soha nem érte el demokratikus választásokon az 50%-ot, de ti tudjátok.


A bejegyzés trackback címe:

https://teheneszet.blog.hu/api/trackback/id/tr4213791556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.