Miniszterelnök úr rosszkedve karácsony óta egyre csak nőtt és nőtt. Joggal érezte úgy, hogy az újonnan hivatalába lépett osztrák kancellár roadshow-jával,  brüsszeli, német, franciaországi látogatása során lenyúlja az ő menekültügyi magánszámát. Hiába vigasztalta magát azzal, hogy "nekem kerítésem van, a labancnak csak szárnyas kapuja", nem segített.
- Ha nem tehetsz ellene, állj az élére! Unitis viribus, kovácsoljuk újra a két ország frigyét! - határozta el magát a miniszterelnök úr és ha már nem kapott az osztrákoktól hivatalos állami meghívást, bejelentkezett egy munkalátogatásra és útnak indult Bécsnek városába.
virsli4.jpg
Egy pillanatra megállt bennem az ütő, mikor láttam, hogy a nemzet pávatáncosa és nem mellékesen az ország legjobb partijainak apukája vonattal utazik Bécsbe. Még a kezében tartott újság címlapja is nagy betűkkel hirdette:
- Ez csoda - valóban az, adtam igazat az újságnak, hogy a közelgő választás miatt mi mindenre képes a hatalom dölyfös első szolgája. Képes a fenséges ülepet két és félórán át zötyögtetni egy olyan vonaton, amire bárki felülhet és hozzá a kameraérzékeny mosolya, nahát... Bezzeg, ha tudná, hogy Széll Kálmán vasúti hálókocsijával soha el nem indult az Udvarhoz anélkül, hogy ne utazott volna együtt vele 2 "balettpatkány". Hiába, aki úr az úr... Szóval, a nagy igyekezet ellenére, van még mit behozni.
Nem tartom valószínűnek, hogy így gondolta, de mindenesetre lebukása miatt belőlem kitört a röhögés, mikor közreadták, hogy a nép egyszerű fia azért für alle Fälle előre küldte a hintóját a bécsi főpályaudvarhoz.
virsli5.jpg
Mint utólag kiderült, sietett Heinrich Pecina-val tervezett követségi vacsorájára.  Tudják, ez az úriember, aki sok egyéb disznósága mellett  átjátszotta Orbánéknak a Népszabót és a lényeg, még 12 vidéki újságot is vele.

Persze, az ilyen lebukással járó pancser kivitelezés már eleve lerombolja a cuki "egy vérből valók vagyunk te meg én" választási kampány hatását, legyen az bármennyire is jól átgondolt. Pedig a "roppanós virsli" is van annyira népiesch, mint a "kakasos nyalóka", amit egyszer az új klottgatya helyett kapott apukájától a vásárban,

"Ha Bécs, akkor roppanós virsli és perec // If it’s Vienna, it’s sausages and pretzels"
innen
azért szánjanak egy kis időt rá, és olvassanak bele a hozzászólásokba. Istók Zicsi megéri


virslistand.jpgA kép láttán az aggódás kérdezteti velem és csábít egyúttal a schmittelés útjára:
- Mondják, lop ez Tóni gyerek rendesen, mert most nagyon rosszul néz ki.

- Gyakrabban kellene ezt a  "népfi"-t eltáncolnom, nem csak a választások idején, no de sebaj, majd az államférfiként előadott "grand allegro" -imat nézzék meg -- mondta a miniszterelnök úr magának 
Tutira mehetett a megszűrt közönsége előtt, mivel az osztrák, szabadságpárti felügyelet alatt álló rendőrség elzárt övezetnek nyilvánította az Orbán elleni tervezett tüntetés színhelyét. Vajon miért? Azt, azért el kell ismernünk, hogy miniszterelnök úr bátor Csucsundra módjára belement, hogy max. 4 újságírói kérdésre is válaszol majd.  Nem semmi, mert kiköthette volna, hogy csak egyre, vagy még annyira sem.

Kívülről nézve az ember nehezen tudta eldönteni, hogy a miniszterelnöki bunkóság vagy a pofátlanság a nagyobb. Megvolt annak a maga bája, mikor a kancellárral (neofeschist - szvsz telitalálat erre a marketingtermékre) tartott sajtótájékoztatóján virslistan2.jpg                                                 Cuki pofák, hát nem?

egy olyan országban  akarta a keresztény kultúrát az iszlámtól megvédeni, aminek 700.000 fős muszlim közössége van és Ferenc Jóska óta Ausztriában az iszlám u.n. "bevett", a többivel egyenértékű vallás. 
Ahhoz meg végképp pofa kellett, ahogy fényezte magát a schengeni határok őrzőjeként, holott az ember még emlékszik,  hogy 2015-ben Magyarország mint az első schengeni állam Keletről Nyugatra haladván, a határok védelmében, a menekültek ellátásában, ellenőrzésében etc...  totálisan csődöt mondott és rászabadította Európára az áradatot. Képzeljék el, mi lett volna, ha a németek, osztrákok, skandinávok  nem fogadják be a menekülteket és az osztrákok egyszerűen lezárják a határt? Itt németül elég jól összefoglalták azoknak a napoknak a történetét.  A válság megoldásában a hivatalos Magyarország  hozzájárulása kimerült abban,  hogy a  megindult menekültáradattal  kapcsolatban Németország, Magyarország  és Ausztria külügyminiszterei által jegyzett közleményben töröltette a "humanitárius" jelzőt a "humanitárius szűkség/vészhelyzet" kifejezésből.  Hangszórós kérdés, mégis mit gondolnak, hogy miért?
Na mindegy, az osztrák zsúrpubi is megéri a pénzét, mert ebben az egy kérdésben tercel Orbánnak, ahelyett, hogy feltenné magának a kérdést, hogy kinek a sunyi -mert megoldjuk okosban- politikája vette elejét bármilyen közös EU-s fellépésnek a menekültek ügyében? Azért egy null a javára, Kurz legalább nem bunkó, tud viselkedni.

Szóba került még a  családi pótlék lefaragása, ami szvsz át fog menni. Már csak azért is, mert a BREXIT  előtt az EU által az angoloknak beígért kedvezmények között ez is szerepelt.  A Paks2 elleni osztrák kereset nem bír jelentőséggel, lefutott ügy, na de mindenki úgy szórja a pénzt ahogy tudja, az osztrák állam is. Különösen akkor, ha az idén lesz még 3 tartományi választás és ezek közül kettőben a schwarzok jelenleg koalícióban vannak a zöldekkel . A szövetségi görénykoala (ÖVP-FPÖ) nem engedheti meg magának, hogy ha már a zöldek a szövetségi parlamentből kiestek, tartományi szinten megerősödjenek.

Említésre méltó még, Orbán & Co látogatása Schönborn kardinálisnál.
virslistand3.jpg                                             Ennyi latrot Krisztus előtt
Azt hiszem  ez lehet a háttérben :

1566/2017. (VIII. 28.) Korm. határozat
a jeruzsálemi Szent Család Osztrák-Magyar Zarándokházzal összefüggő magyar állami szerepvállalás, valamint az ingatlanban a Magyar Állam javára történő tulajdonszerzés lehetőségének elősegítésével összefüggő feladatokról

Lényege, hogy Magyarország  szeretne a bécsi érsekség tulajdonában lévő, egykori K.u. K jeruzsálemi zarándokszálláshelynek résztulajdonosa lenni. Attól tartok, hogy ez nem fog menni, mert az osztrákok nagyon ellene vannak, még úgyis, ha esetleg Mo. magyar zarándokok számára kibővíti a szálláshelyet. Állítólag a tulajdonjog miatt a Monarchiára hivatkozva Mo. már futott egy közröhejt kiváltó kört. Valahol kár érte, mert milyen jól mutatna "Magyarország miniszterelnöke, a Jeruzsálemi Szent Sír Zarándokhely őrzője" cím a körpecséten. No meg itt van a tervezett, 2020-as, eucharisztikus kongresszus, ugye? Kabaré.

Summa summarum, én nem találom olyan sikeresnek ezt a munkalátogatást, ebből nem lesz frigy szvsz, bár meglehet, hogy ebben tévedek. Érzek némi tartózkodást abban, hogy Kurz nem akart felszállni az Orbán-féle  "személyes rokonszenv és politikai barátság" vonatra, hanem inkább maradt a "jó kapcsolatok" hűvös peronján. Ebben megerősít a mai osztrák sajtóvisszhang is. Míg a polgári Die Presse cikkében csak egy enyhe orrfintorgást érzek, addig a szélsőjobb(!), nagyon szoci ellenes Österreich bulvár már nemes egyszerűséggel csak Rambó-diktátornak titulálja Orbánt és látogatását katasztrófának minősíti.  Ezen kérem már az se segít, hogy a fogtechnikus szabadságpárti alkancellár  nagy européernek tartja Orbánt. Úgy kell neki. Az alkancellárnak is, no meg Orbánnak is, mert Strache dicsérete pusztítóbb, mint a Piszkos  Fredé.
 
Fotók: Index, és a méltóságos úr FB-oldala

 


A bejegyzés trackback címe:

https://teheneszet.blog.hu/api/trackback/id/tr7313621020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.