A mufurcok támadása után a Sárga tengeralattjáró kékbe borult Borsországánál talán semmi nem tudja jobban visszaadni, hogy milyen ajándékot rak a labancok* és az európai szélsőjobb mozgalmak karácsonyfája alá a fekete** (ÖVP néppárt) - kék (FPÖ szabadságpárt) koalíció.
Sag' s schon, volt már ilyen nyugtatgatja magát az ember,  2000-ben is beütött a "Haiderménkű". Igaz, azóta is megy a kárelhárítás, lásd Hypo Alpe-Adria Bank csődjét, aminek a vége kb. 17.8 milliárd Euró. Csak hogy érzékeltessem, ez az összeg majdnem a duplája annak, amit a Fidesz lenyúlt a MANYUP-ok einstandolásával. Vagy éppen a napokban kezdődött a volt koala korrupcióval vádolt pénzügyminiszterének pere.

Ezek ellenére, azért van olyan érzésem, hogy a 2000-es, első kék-fekete koalíció "Haiderménkűje" csak egy piromániás putto játszadozásának tűnik majd a mostani koalíció mennykőcsapásához képest.  Haider ugyan maga sem volt egy ma született bárány, xenofób kirohanásai, nekem mint nem bennszülöttnek, emlékezetesek maradnak. Volt úgy, hogy a náci foglalkoztatási politika dicsérete miatt személye ellen benyújtott szoci-schwarz bizalmatlansági indítvány következtében a következő tartományi választásig megszűnt Karintia tartomány vezetőjeként fungálni, de őt egy ártatlan elsőáldozónak tartom a jelenlegi FPÖ-s fiúkhoz képest. Ráadásul neki még esze is volt, amit a jelenlegi pártvezetésről -talán Klickl-t kivéve- nem mondható el. Klickl-el, a koala belügyminiszterével más baj van és ez különösen pikáns, hogy sikkasztás miatt etc... börtönben lenne a helye. 2014-ben az igazságügyi miniszter megszüntette az ügyészségnek a Klickl ügyében folytatott parlamenti  kiadatási eljárását. Ausztriában, szemben Magyarországgal az ügyészséget utasíthatja a felügyeletet gyakorló miniszter.   
Az FPÖ populizmusa egyszerű, mint a faék: "Die, die da  Oben", azok, azok ott fenn nem látják a "hard working little man"-t és a xenofóbia:
                                                 Mi barlangunkban nincsen hely! blogx.jpg
  FPÖ vezetése Klickl, Strache pártelnök, Vilimsky kirohan az FPÖ-pártházból.

Hofer, a volt köztársasági elnökjelöltjük hiányzik a karikatúráról, de vele se tudna a pártvezetés legalább egy, azaz egy darab egyetemi/ főiskolai diplomát felmutatni. Legjobb a fogtechnikus pártvezér troll, neki még érettségije sincs, de ennek ellentételezéseként hiúságánál csak a demagógiával cizellált ostobasága nagyobb. A koalíció 6 FPÖ adta minisztere közül négynek nincs felsőfokú végzettsége. Persze, hogy nincs, mert a "szakértelem az ócska, bolsevista trükk". Á, ezek mindenütt olyan egyformák.

Az FPÖ trolljai által felmutatott IQ-n túl, sokkal komolyabb és veszélyesebb szvsz a párt szélsőjobboldali, nem is nagyon titkolt eszmeisége, amibe a Führerprinzip-től, "Kinder-Küche-Kirche" szentháromságán keresztül a   "szabadság a rendben" szemlélettől, a "Blut und Boden" ideológián át az osztrák nemzet tagadásáig sok minden belefér. Nem véletlenül ágálnak álságos módon a tilalmi törvény (náci jelképek/ideológia propagálása , náci szervezkedés,  holokauszt tagadásának etc...tilalma ) ellen.
Ezen nem kell meglepődni, hiszen a parádét az FPÖ-ben a párt és az újnácik között interface-ként funkcionáló német-nemzeti (völkisch) Burschenschaft -ok vezénylik

straccc.jpg
                                                           Burschenschafterball.
Középen Strache FPÖ pártelnök, tőle jobbra Martin Graf, volt parlamenti alelnök

Ezekről az egyesületekről már Heine is így írt:

Egyszer a Göttingenhez címzett Sörözőben csodálkoznom kellett, hogy ónémet barátaim milyen alapossággal készítenek feketelistákat arra a napra, mikor hatalomra kerülnek. Bárki, aki csak hetedíziglen egy franciától, zsidótól, vagy szlávtól származik, száműzetésre ítéltetik. Bárki, aki bármit is írt Jahn (alapító) ellen, vagy akár csak az ónémet nevetségesség ellen, felkészülhet a halálra
Godfried Becker (Hrsg.): Heinrich Heine's Sämmtliche Werke, Band 6. Schäfer und Koradi, Philadelphia 1867. S. 522f
/Im Bierkeller zu Göttingen musste ich einst bewundern, mit welcher Gründlichkeit meine altdeutschen Freunde die Proskriptionslisten anfertigten, für den Tag, wo sie zur Herrschaft gelangen würden. Wer nur im 7. Glied von einem Franzosen, Juden oder Slawen abstammte, ward zum Exil verurteilt. Wer nur im mindesten etwas gegen Jahn oder überhaupt gegen altdeutsche Lächerlichkeiten geschrieben hatte, konnte sich auf den Tod gefasst machen/

Valószínű, hogy az utódok szorgalma semmivel sem kisebb, az osztrákoké meg pláne nem, mert  "nincs annál veszélyesebb, mikor egy osztrák promenádé keverék német juhászkutyának képzeli magát". Kit konkrétan érdekel az osztrák Burschenschaft-ok menetelése a hatalomért, az ebben a  szerkesztőt nem nagyon látott könyvben utána olvashat.

Nem fordítgatom itt egyes FPÖ politikusok politikusok ordas kijelentéseit, nem foglalkozom a hecckampányaikkal, mert lesznek éppen elegen, akik ezt majd megteszik, ha rájönnek, hogy az ordas pajtás már nem fenyegető rém, hanem valóság. Megérkezett. Készüljenek fel rá, mert a vízcsapból is folyni fog a Martin Niemöller idézet, Thomas Mann Európa vigyázz!... Ja, mikor vízipisztollyal oltják a lángoló olajfinomítót.

A 31 éves kancellár szvsz egy, 7 év alatt tökéletesen megalkotott marketing termék félbehagyott egyetemi tanulmányokkal. Mióta kezd önjáró lenni és nem hallgat a tanácsadóira, hülyeséget, hülyeségre halmoz. Tudják, a hübrisz és így történhet meg, hogy a belügyminisztériumot és a hadügyet, mind a kettőt odaadja az utálatoséknak. Nem tudom, hogy az Alkotmányvédő Hivatal hány FPÖ-s párttagot figyelt szélsőjobboldali tevékenység miatt, de gondolom, nem egyet. Hát akkor a Köztársaságnak eggyel kevesebb gondja maradt.  Fiatal még a kancellár, nem ismerheti:
- Elvtársak, a Belügyet ne! Ne adjuk oda a reakciónak!

A kormányprogram -ennek boncolgatása is megérne egy misét-  és a minisztériumok elosztásának ismeretében én várakozással tekintek a kormány működése elé, mert sok derűre ad majd okot. Vidám lesz, a sajtóvisszhang már kevésbé, de egyelőre olyan őrült belpolitikai fejreállástól nem nagyon tartok, mert hála Metternichnek, ezt az országot nem a politikai pártok irányítják valójában, hanem a hivatalnoki réteg. Az meg saját magának nem ellensége, nem hagyja, hogy a Paradicsomába belerondítsanak. Tetszik, hogy  az alkancellár troll reszortjához tartoznak a hivatalnokok. Ez ördögi húzás, grat. aki ezt kitalálta, de ha a trollnak sikerül maga mellé a dagonyába lehúzni ezt a réteget korrumpálással, akkor itt nem köztársaság lesz, hanem Reich, osztrák módra.
Summa  summarum, a legnagyobb kihívása előtt áll az osztrák demokratikus parlamenti demokrácia.

EU részéről nem tartok, még akár olyan jellegű enyhe retorziótól sem, mint, ami az első ÖVP-FPÖ koalánál volt. Az EU-nak nincs rá erkölcsi alapja, ha ennyi ideig tolerálta Orbánék tenyérbemászóan pimasz értékrombolását. Lenyeli ezt a békát is, legfeljebb kijátssza majd úton-útfélen az aduászt:
- Tehetetlen  vagyok, hiszen demokratikus választáson került kormányzati pozícióba az FPÖ.
Annak meg meglesz a maga sajátos bája, mikor 2018 második felében Ausztria adja majd az EU elnökségét és a kormányban résztvevő FPÖ-nek EU parlamenti képviselői ott ülnek majd együtt a Europe of Nations and Freedom frakcióban a többi EU ellenes, nacionalista párt képviselőivel. Tessenek linkre rákattintani és végignézni a frakció listáját, hogy lássák, hová züllött Európa és akkor talán belátják Önök is, hogy eddig tartott az álom

Még hogy Orbánland? -- ugyan kérem, vigyázó szemüket Labanciára vessék, ahol a most felálló koalíciós kormánnyal, benne egy szélsőjobboldali párt képviselőivel, végleg lebontásra került az a tűzfal, aminek megléte szvsz kötelező a konzervatív/jobboldal és a szélsőjobb között egy parlamenti demokratikus rendszerben és innentől Európában bármi megtörténhet. Még az is, hogy szvsz ugyan Merkellel talán nem fog menni, de egy CDU/CSU-FDP-AfD. Max. annyit mondok majd  akklimatizálódó labancként:
- Na servus Europa, jetzt hamma den Salat! ***

Attól tartok, hogy ezzel a koalával Владимир Владимирович Путин jár a legjobban. Általa már megint sikerült egy hatalmas dugót belőnie az EU kapujába, ha nem értik a hülyék ott Brüsszelben, hogy Ukrajnának az EU-ba Moszkván keresztül vezet az útja.
putstr.jpg FPÖ vezetősége Moszkvában az Egységes Oroszországgal  (Kreml által favorizált párt) való 5 éves együttműködés aláírása után. Innen

Ezt meg csak a kajánság kérdezteti velem, mert nem hagy nyugton, hogy vajon a nettó befizető Ausztriát milyen pénzelvonással fogja majd az EU sújtani, ha elkezdi -mert ez sajnos benne van a pakliban- lebontani a jogállamot. Gondolom, az irgum-burgum után megbüntetik azzal, hogy kevesebbet kell majd az EU-ba befizetnie. Ezek után  Önök is beláthatják hogy mekkora marhák ott Brüsszelben a pénzmegvonással (V4 államok) való fenyegetőzéssel. Nem a pénzmegvonás a megoldás.
===========================
*
Ha rám hallgatnak, nem esnek abba a hiába mint az a sporttárs, aki már hatszor szólt érte, hogy a labancok a császárhoz hű magyarok voltak és nem az osztrákok. Nekem az osztrákok labancok, mert én vagyok köztük az egyetlen kuruc.
** Bocsánat, már nem feketék. Átfestették magukat türkizre, hogy jelezzék a külvilágnak, hogy" ez a párt, már nem az a párt". Ez meg -gondolom- már ismerős, nem?
*** szólás-mondás. lefordítva: "most megvan a salátánk". Jelentése: benne vagyunk a pácban, slamasztikában.


A bejegyzés trackback címe:

https://teheneszet.blog.hu/api/trackback/id/tr2013506153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bécs-Budapest 2018.11.19. 02:39:16

Nagyon jó. Azaz rémes. Sajnos stimmel.

Bécs-Budapest 2018.11.19. 02:41:07

Még hogy nincsenek hozzászólások! Írtam, de nem veszi be!
Remek írás, rémes helyzet.
NEm tudom, kihez fohászkodjunk.
A fb-ra már feltettem.